Бивш началник на пловдивската дирекция на МВР е гласен за

...
Бивш началник на пловдивската дирекция на МВР е гласен за
Коментари Харесай

Гласят бивш директор на ОДМВР-Пловдив за шеф на Националната...

Бивш шеф на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи е гласен за овакантения шефски пост в Главна дирекция „ Национална полиция “, научи „ Марица “.

Както съобщихме по-рано през днешния ден, от позицията беше освободен досегашният шеф на ГДНП Николай Хаджиев, а през днешния ден би трябвало да бъде показан новият титуляр.

По сведения на „ Марица “ това ще бъде ст. комисар Атанас Илков, който управляваше ОДМВР-Пловдив преди Йордан Рогачев. Илков беше заменен от поста си в Пловдив през юли 2019 година и изпратен да командва регионалната силова дирекция в Кърджали.



Миналото лято пък беше изместен на работа в Казанлък като началник на Центъра за специализация и професионална подготовка при Академията на Министерство на вътрешните работи.

До 2014 година Атанас Илков ръководеше Групово дело „ Криминална полиция “, само че беше освободен от Министерство на вътрешните работи след злощастната акция на баретите в Лясковец. Тогава при офанзивата на барикадиралия с в дома си Петко Петков почина командосът Емил Шарков от Специализирания отряд за битка с тероризма.

След серия от правосъдни каузи Атанас Илков беше върнат на работа в силовото ведомство, като получи пост шеф на Криминална полиция в Пловдив. По-късно се издигна до шеф на ОДМВР под тепетата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР