Бивш митнически инспектор с диплома за висше образование от УАСГ,

...
Бивш митнически инспектор с диплома за висше образование от УАСГ,
Коментари Харесай

Скандален архитект е главният проектант на устройствения план на Аязмото

Бивш митнически контрольор с тапия за висше обучение от УАСГ, добита по чудноват метод след два несполучливи опита да приключи други университети, е основният архитект на Подробния организационен план-план за регулация и застрояване на парка " Аязмото " (официално „ Митрополит Методий Кусев “) в Стара Загора. Това демонстрира документът, с копие от който OFFNews разполага.

В него се показва, че основният архитект е арх. Александър Симеонов Кирев . Изпълнител на плана е ДЗЗД (дружество по Закона за отговорностите и договорите - бел. ред.)  " ТРЕЙСПРОЕКТ ", чийто шеф е брачната половинка на Кирев - Даниела Стефанова Запрянова . Възложител е община Стара Загора.

Кой е Александър Кирев

Роденият в средата на 1965 година Кирев беше воин на изявления на OFFNews от есента на 2012 година поради метода, по който придобива висшето си обучение.

Той завършва колеж в Самоков, работи като митничар на летище София. Решава да се образова. Записан е за студент в УНСС през 1995/1996 образователна година в специалността " Международни стопански връзки " - задочно, платено образование, демонстрира информация, изпратена през 2012 година от ректора проф. Стати Статев до OFFNews. Влиза с изпит по съветски с резултат " Зачита се ". Средният триумф от първата година на следването му е 3.538, а от втората - 3.40, излиза наяве също от справката.

Кирев прекъсва образованието си в УНСС на 24 ноември 1998 година, когато е третокурсник, " заради слаб триумф ".

Кирев не взема изпитите си в идващите съвсем 5 години и е изключен от УНСС на 23 април 2003 година Не прави опит да възвърне посредством изпит изгубените студентски права и не се записва още веднъж в икономическия университет.

По думите на някогашния митничар се записва и в Техническия университет, където след това също губи студентски права. В изявление за OFFNews той споделя, че се явява на изпит по математика през 2004 година и ги възвръща. Това отваря вратата за прехвърлянето му в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Не стартира от първи курс, а напряко от трети в специалността " Геодезия ". По този мотив Кирев изяснява, че деканът по този начин решил: " Деканът, който има право да дефинира курса на образование, предложи да ме запише в трети курс, тъй като съм учил всички фундаментални дисциплини – математика,... ".

Впоследствие взема решение да се трансферира в друга компетентност - " Урбанизъм ", а претекстовете си изяснява по този начин пред OFFNews:

" Имах други ползи, в региона на устройственото обмисляне – с това се занимавах. Аз се занимавам от 1995 година с този бизнес и това, че не съм имал обучение не значи, че не мога да имам компания и не мога да бъда управител ".

В един миг преподавателите доцент Георги Калушев и доцент Веселин Дончев откриват, че в основната книга на УАСГ от тяхно име някой е писал оценки на Кирев, които те не са поставяли. Написаното е с един и същи почерк и химикал. Калушев и Дончев зачертават оценките - тройка, три петици и шестица и пишат пет двойки. Подават и сигнал до ректора за подправяне на документа. Няма последици.

Те твърдят още, че върху тях е оказван напън да пишат позитивни оценки без изпит против обещанието, че Кирев ще им уреди възлагането на огромни планове. Не всички склоняват и са заобиколени. Комисия, назначена от декана, изпитва Кирев. Той е позволен до дипломна отбрана. Получава " отличен ".

Пред OFFNews Кирев твърди, че преподавателите, които са ги задраскали и са му написали двойки, " си разрешават най–безобразно да подправят формален документ ".

Той споделя още: " През 2010 година има инспекция на Министерството на образованието по тоя въпрос. Има инспекция и на прокуратурата. И двете инспекции, прокуратурата излиза с разпореждане, че няма осъществено закононарушение, защото не може да има осъществено закононарушение – знаете, че университетите имат автономност, а Министерството на образованието излиза със мнение, че моето довеждане докрай е изцяло постоянно и законно ".

Кирев продължава да се образова. Има тапия за магистърска степен по специалността " Регионално развиване и политика " от Софийския университет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР