Бивш миньор - ловец от дружинката в берковското село Черкаски,

...
Бивш миньор - ловец от дружинката в берковското село Черкаски,
Коментари Харесай

Двойник на Дядо Коледа гръмна 250-килограмов глиган в Балкана

Бивш миньор - ловджия от дружинката в берковското село Черкаски, повали колосален див нерез в Балкана.
Трофеят на глигана донесе златен орден на стрелеца, който сътрудниците по оръжие шеговито назовават "Дядо Коледа ". 12 ловци от Черкаски тръгнали на излет за диви прасета в планината над селото и сложили засади в местността "Церовете ".
Кучетата и гоначите обаче не разкрили дивеч и четата към този момент напускала позициите си когато 60 годишният Любомир Тенев забелязал за гърба му в храстите да се промъква огромен глиган.
"Пробиваше като танк гъсталака и не го виждах добре. Затова се метнах на джипа и потеглих да го пъдя! ", описа Тенев.
Близо 3 км ловецът давал газ из балканския терен, само че съумял да пресрещне дивото прасе и да стреля.
"Глиганът беше доста мощен. След всеки изстрел ставаше и тръгваше още веднъж, само че третият го закова на място! ", съобщи късметлията.
Според ловците грамадното животно е било към 250 кг тежко, а зъбите му се оказали с дължина 23 см. Трофеят донесъл златен орден на Любомир Тенев.
Точният стрелец е някогашен миньор в рудници за злато и мед, а след пенсионирането си живее в родното си село. Заради набитата фигура и валчестото лице с набола бяла брада част от ловците в Черкаски назовават Тенев Дядо Коледа.
Бившият миньор и другарите му постоянно подхранват дивеча в планината и охраняват региона от бракониери. "По 4-5 тона царевица изнасяме на година, по тази причина има доста животни в горите в близост ", изясни шефът на дружинката Сашо Каменов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР