Бивш министър направи любопитен коментар по две актуални теми -

...
Бивш министър направи любопитен коментар по две актуални теми -
Коментари Харесай

Божанов: Можем да очакваме и следващи хакерски атаки

Бивш министър направи любопитен коментар по две настоящи тематики - хакерските офанзиви у нас и съставянето на държавно управление.

Проверих уеб страниците и те бяха паднали за доста малко време, което за събота заран е липса на резултат. Това каза бившият министър на електронното управление Божидар Божанов в предаването " Лице в лице " по БТВ по повод хакерската офанзива против държавните уеб сайтове, за която пое отговорност съветската хакерска група KillNet.

Можем да разгледаме офанзивата и като тест, тъй като събота заран не е времето, което такива офанзиви се вършат. Можем да чакаме и последващи офанзиви, най-вероятно след слагането на тематиката за изпращане на българско оръжие за Украйна в Народното събрание, съобщи Божанов.

По думите му в последните месеци базовото равнище на отбрана от хакерски офанзиви.

Предприехме много ограничения, в това число образование на чиновници за най-типичната офанзива – фишинг офанзивата, затворихме редица отворени портове. Предприехме доста съответни ограничения, които да покачат базовото равнище. Това равнище продължава да се покачва и на хакерите ще им е много мъчно да реализират някакъв по-значим резултат, уточни някогашният министър на електронното ръководство.

Той разяснява, че от " Демократична България " не са отишли на инициираната от Българска социалистическа партия среща в Народното събрание за разискване на цените, приходите и държавния бюджет, защото считат, че тези срещи би трябвало да бъдат много институционално. Преди да се образува институцията на Народното събрание, е малко авансово, означи Божидар Божанов, като заяви, че Демократична България ще вземе решение кого да поддържа за ръководител на Народното събрание на следващия ден на парламентарна група. Моят любимец е Никола Минчев. Мисля, че той се оправи сносно в предходния парламент, съобщи Божанов.

Попитан по какъв начин ще отговори Демократична България на отвореното писмо на излъчената от ГЕРБ контактна група до политическите сили в 48-то Народно заседание, Божидар Божанов сподели: " При цялото ни почитание към господин Плевнелиев и господин Паси, не си представяме по този начин воденето на договаряния. Не виждаме смисъл да реализираме такива срещи. Ние имаме ясна стратегия и ясни цели - ясно отношение по отношение на експанзията на Кремъл, която визира целия интернационален ред, правосъдната промяна и бюджетна и финансова политика, която да не подлага на риск влизането на България в еврозоната. В отговора си ще ги подчертаем и напомним. Няма по какъв начин да подкрепим първия мандат ".

Бихме подкрепили " Продължаваме промяната " за втория мандат, в случай че има гаранция за нашите три условия, само че следва да забележим по какъв начин ще структурират диалозите. Различията ни преодолими и могат да имаме градивен диалог с тях, при който да изработим обща управническа стратегия, уточни Божанов, написа novini.bg.

Шанс за държавно управление би трябвало да има, тъй като идващият парламент няма да даде повече шансове. Политическите сили би трябвало да създадем това изпитание, спазвайки целите си, сподели още някогашният министър на електронното ръководство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР