Бивш майор от американската армия и съпругата му, която е

...
Бивш майор от американската армия и съпругата му, която е
Коментари Харесай

Бивш американски майор и съпругата му са обвинени в опит да предоставят сведения на Русия

Бивш майор от американската войска и брачната половинка му, която е анестезиолог, са упрекнати в това, че са възнамерявали да предадат на Русия поверителна информация за военни пациенти, съобщи Ройтерс, като се базира на разкрит обвинителен акт.
 
Според документа някогашният майор Джейми Лий Хенри, който е бил и доктор във военната база " Форт Браг " в Северна Каролина, и брачната половинка му, доктор Анна Габриелян, са упрекнати в скрит план и непозволено откриване на персонални данни, свързани със здравословното положение на военнослужещи.
 
В обвинителния акт се съдържа изказванието, че заговорът е почнал след нахлуването на съветските сили в Украйна. Според прокуратурата двойката се е пробвала да помогне на съветското държавно управление, като му дава информация, посредством която " да придобие визия за здравословното положение на лица, свързани с държавното управление и армията на Съединени американски щати ".
 
Двамата се срещнали с човек, който мислели за представител на съветските служби, само че в реалност той бил сътрудник под прикритие на ФБР.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР