Бивш лидер на крайнодясната групировка Горди момчета бе осъден на

...
Бивш лидер на крайнодясната групировка Горди момчета бе осъден на
Коментари Харесай

Заради щурма на Капитолия: Бившият лидер на Горди момчета ще лежи 22 години в затвора

Бивш водач на крайнодясната формация " Горди момчета " бе наказан на 22 години затвор за ролята си в щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година, съобщи Ройтерс.

Присъдата против Енрике Тарио е най-тежката, произнасяна до момента във връзка със събитията от 6 януари, макар че той не е взел участие физически в щурма на Капитолия.

" Това беше калкулиран терористичен акт ", обявиха федерални прокурори на правосъдно съвещание в съд в Окръг Колумбия. " Той е практикувал и е насърчавал използването на дезинформация ", споделиха обвинителите по адрес на Тарио.

Тарио бе наказан за скрит план за подкопаване на държавната власт поради ролята си в събитията от 6 януари, написа Българска телеграфна агенция.

Прокуратурата изиска от съдията, разглеждащ делото, да осъди Тарио на 33 години затвор, като аргументира настояването си с изказванието, че той е взел участие в насочването на дейностите на хората, щурмували Капитолия. Защитата на Тарио изиска по-лека присъда.

Във връзка с щурма на Капитолия са осъществени над 1100 ареста, като 630 души са се признали за отговорни и минимум 110 са наказани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР