Бивш колега на в борбата с пожара край село Петрово,

...
Бивш колега на в борбата с пожара край село Петрово,
Коментари Харесай

Сигнал във Фейсбук за загиналите в пожара край Сандански, с обвинение за грешни заповеди и мизерна екипировка

Бивш сътрудник на в битката с пожара край село Петрово, Сандански, е разказал " ужасяващи неща " за протичащото се там. Това твърди в Стоян Димитров, който очевидно също е работил като горски.

Димитров непосредствено показва " шефа Дамян Дамянов " и изяснява, че за пред камерите той бил воин, само че " такива " като него си седели " долу в издигнатия щаб и " постоянно дават неверни команди ".

" Ние сме обречени от позиция и на оборудването тъй като през годините ни се дадоха десетки костюми за банкети и по 200 000 лв. за джипове с екстри за началниците, само че екипи за работа нямаме. Нямаме даже кислородни маски. Влизаме в огъня с голи ръце, лопата и топалки, и фланелки на лицата, тъй като нямаме кислородни маски! Понякога влизаме и там, където оборудвани пожарникари постоянно не смеят да влязат ", написа Димитров.

След това разказва случай от 2017 година и твърди, че още тогава един от в този момент починалите е можел да загине, откакто била дадена заповед на екип от 10 души да влизат във вътрешността против огъня, само че Димитров, който ги ръководел, се възпротивил.

" Това са същинските воин на България раждани от български Майки!!! Буквално с голи ръце без съоръжение застават против огнените стихии с цел да предпазят хората и България! (...) Не ме е боязън да кажа истината както тогава с искреност и угриженост спасих десетки души по този начин и в този момент се надявам да спася други хора за напред в случай че се обърне внимание на казаното от мен за обстановката и шефа Д.Д. (...) Готов съм да застана и с лицето си пред камерите в случай че това помогне повече да няма сходни неща! ", прибавя Димитров.



 

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР