Бивш кмет в Полша основа новата партия "Пролет" ("Вьосна"), съобщава

...
Бивш кмет в Полша основа новата партия "Пролет" ("Вьосна"), съобщава
Коментари Харесай

ПОРЕДНА ДЖЕНДЪР ПРОВОКАЦИЯ! Бивш полски кмет, открит гей, създаде нова партия срещу статуквото

Бивш кмет в Полша основа новата партия "Пролет " ( "Вьосна "), оповестява "Дойче веле ".

Партията има за цел да предложи прогресивна опция на ръководещата партия "Право и правдивост " и на демократичната "Гражданска платформа ".Основателят е Роберт Бедрон, който е първият открит педераст, заемал кметски пост (2014-2018).

Партията е учредена няколко месеца преди европейските и полските избори в средата на годината.

Бедрон разяснява, че желае да се опълчи на разединяващата политика в страната и да завоюва места за сметка на ръководещата партия на европейските избори през май.

"Няма място за ненавист, достигнахме границата ", сподели той пред хиляди поддръжници в столицата Варшава. "Нуждаем се от пролет, която ще съживи този тъмен пейзаж ", добави той.

По думите му "Пролет " е учредена на три стълба: характерността, общността и страна, на която може да се има вяра. Партията поддържа либерализиране на законите за аборт, преустановяване на обезлесяването и прекъсване потреблението на въглища от 2035 година

42-годишният Бедрон стартира политическата си кариера като деятел в отбрана на ЛГБТ общността през 90-те година на XX век. Той е определен за народен представител през 2011 година, а от 2014 година до 2018 година е кмет на северния град Слупск
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР