Бивш израелски министър започна днес да излежава 15-месечна присъда за

...
Бивш израелски министър започна днес да излежава 15-месечна присъда за
Коментари Харесай

Бивш израелски министър на туризма влезе в затвора

Бивш израелски министър стартира през днешния ден да излежава 15-месечна присъда за машинация и корист с доверие в миг, когато корупционните афери в Израел се множат и засягат даже самия министър председател Бенямин Нетаняху, съобщи Франс прес, представен от Българска телеграфна агенция.

Стас Мисежников, министър на туризма от 2009 до 2013 година, бе наказан през октомври, че е отпуснал дотация от над един милион шекела (260 000 долара) за студентски фестивал през 2010 година, само че изискването било уредниците на фестивала да наемат жена, с която поддържал " интимни взаимоотношения ".

Мисежников е член на ултранационалистическата партия на министъра на защитата Авигдор Либерман " Израел бейтену " ( " Нашият дом Израел " ).

Влизането му в пандиза става ден след вчерашната проява на хиляди израелци, които за трета поредна събота шестваха по улиците на Тел Авив, с цел да изискат правосъдно гонене и оставки на " корумпираните " в държавното управление.

Протестите бяха най-много поради Нетаняху, който в петък бе разпитан за седми път от служители на реда в границите на следствията по съмнения в корупция. В едното от тях Нетаняху е обвинен, че е приемал непозволено великодушни дарове от богати фигури на бизнеса и Холивуд, сред които австралийския милиардер Джеймс Паркър и холивудския продуцент Арнън Милчан. Според медийни информации общата стойност на подаръците възлиза на десетки хиляди долари.

Другото следствие би трябвало да откри дали министър председателят се е опитал да подписа загадка договорка със притежателя на вестник " Йедиот ахронот " за удобно отразяване на негови изяви.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР