Бивш изпълнителен директор на Netflix е осъден за вземане на

...
Бивш изпълнителен директор на Netflix е осъден за вземане на
Коментари Харесай

Бивш изпълнителен директор на Netflix бе осъден за вземане на подкупи

Бивш изпълнителен шеф на Netflix е наказан за взимане на подкупи от снабдители, които вършат бизнес с компанията, съгласно Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Майкъл Кайл, който беше вицепрезидент на Netflix по интервенциите в региона на осведомителните технологии от 2011 до 2014 година, бе приет за отговорен от журито за пране на пари и измами с корпоративни известия. Според DOJ, Кайл е употребявал позицията си в компанията, с цел да „ отключи поток от пари и набор от акции “ за себе си.

Netflix заведе правосъдно дело против Кайл още през 2014 година, като тогава компанията твърдеше в обвиняванията си, че е скрил заплащания от снабдители, като ги е насочил към персоналната си консултантска компания. Според информацията от DOJ, Кайл е приемал подкупи на обща стойност над 500 000 $, както и акции от девет софтуерни компании, дали артикули или услуги на Netflix по време на неговата работа за компанията. Макар и да не се загатват съответни суми за цената на акциите, които Кайл е придобил, възползвайки се от ситуацията си в Netflix, съгласно неофициална информация става въпрос за суми, близки до цената на подкупите – а точно към половин милион щатски $.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР