Бивш дихателен терапевт в Мисури, осъден във връзка със смъртни случаи на пациенти

...
КАНСАС СИТИ, Мисури (АП) — Бивш респираторен терапевт от Мисури,
Коментари Харесай

КАНСАС СИТИ, Мисури (АП) — Бивш респираторен терапевт от Мисури, който се призна за виновен за смъртта на двама болнични пациенти, беше осъден на 18 години затвор.

Първоначално Дженифър Хол беше обвинена в две обвинения в убийство от първа степен, но се призна за виновна през април по редуцираното обвинение в непредумишлено убийство от първа степен при смъртта на 75-годишната Фърн Франко и 37-годишния Дейвид Уесли Харпър. Тя също се призна за виновна по едно обвинение за опит за нападение от втора степен. Тя беше осъдена в петък, съобщи KCTV-TV.

Франко и Харпър бяха сред девет пациенти, починали в Медицински център Хедрик в Чиликот в продължение на няколко месеца през 2002 г. в обвинителни документи, описани като „подозрителни от медицинска гледна точка“ събития.< /p>

„Присъда, която се подготвя 20 години“, каза прокурорът на окръг Ливингстън Адам Уорън в изявление. Той отбеляза, че Хол в крайна сметка ще отговаря на условията за условно освобождаване. „Но засега всички спим по-добре, знаейки, че тя е зад решетките“, каза той.

От декември 2001 г., когато Хол започна работа в болницата, докато тя беше пусната в административен отпуск през следващия май, също бяха 18 сърдечни ареста или събития „код синьо“, спрямо средно едно година преди това.

Случаят беше възобновен след анализ на тъканни проби на Франко, открити морфин и мощен мускулен релаксант, използвани в анестезия в нейната система. Нито едно лекарство не й е било предписано или поръчано от нейните лекари, казаха разследващите.

Някои служители в болницата смятат, че Хол е отговорна поради близостта й до засегнатите пациенти, достъпа й до смъртоносни фармацевтични продукти и защото тя е уведомила персонал на сърдечната спешност на всеки пациент, според съдебните документи.

Хол преди това отрече да е замесен в смъртните случаи.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР