Бивш член на въоръжена група, който е обвинен в участие

...
Бивш член на въоръжена група, който е обвинен в участие
Коментари Харесай

Даниела Клет: Един от най-издирваните бегълци в Европа е арестуван след повече от 30 години бягство

Бивш член на въоръжена група, който е упрекнат в присъединяване в поредност от грабежи, е задържан след повече от 30 години години в бягство, оповестиха немските управляващи във вторник.

65-годишната Даниела Клет е задържана в апартамент в Берлин в понеделник следобяд. Разследващите споделиха, че са били доведени до нея по сигнал, който са получили през ноември от обществеността, само че не дават детайлности. Клет, който е имал чуждестранен паспорт на друго име, не е оказал опозиция, сподели пред кореспонденти началникът на престъпната полиция на провинция Долна Саксония Фридо де Врис. Тя е разпозната благодарение на пръстови отпечатъци. При претършуване на жилището по-късно бяха открити два пълнителя и муниции, подобаващи за револвер, само че не и за оръжие, сподели де Врис.

Клет е един от тримата някогашни членове на Червената войска, които полицията търси от години. Тя, Ернст-Фолкер Щауб и Буркхард Гарвег са свързани с 12 грабежа в Северна Германия сред 1999 и 2016 година, както и с опит за ликвидиране...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР