Бивш британски генерал предупреди за потенциална атака срещу Украйна откъм

...
Бивш британски генерал предупреди за потенциална атака срещу Украйна откъм
Коментари Харесай

Вагнер може да нападне Украйна от Беларус, казва бивш шеф британския генерален щаб

Бивш английски военачалник предизвести за евентуална офанзива против Украйна откъм Беларус, която да бъде осъществена от бойци на ЧВК „ Вагнер “, в случай че огромен брой наемници последват водача си в заточение там, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Фактът, че той отиде в Беларус, поражда угриженост, сподели през днешния ден някогашният началник на английския общоприет щаб Ричард Данат по телевизия „ Скай “. Той направи коментара си ден, откакто Пригожин постави завършек на късия си протест против съветските управляващи.

Засега не е ясно какъв брой от бойците на „ ЧВК „ Вагнер “ ще го последват в прилежащата на Русия и нейна съюзничка Беларус, сподели Данат по отношение на персоналния състав на „ Вагнер “, за който се счита, че е към 25 000 души.

Ако той (Пригожин) е запазил ефикасна бойна мощ към себе си, то той още веднъж ще съставлява опасност за украинския фланг, който е най-близо до Киев, там, където войната стартира на 24 февруари 2022 година, сподели Данат.

„ Напълно допустимо е “ Русия да употребява „ Вагнер “, с цел да се опита още веднъж да превземе Киев след краткотрайния протест, приключил със единодушието на Пригожин за деескалация, както и да се реалокира в Беларус.

Силите на съветската паравоенна формация " Вагнер " напуснаха Липецка област, ситуирана южно от Москва, оповестиха през днешния ден локалните управляващи, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Бойци на " Вагнер " навлязоха през вчерашния ден в региона по време на бунтовническия си поход към съветската столица.

„ Отрядите на паравоенната формация «Вагнер», които стопираха през вчерашния ден в Липецка област, напуснаха територията “, заяви пресслужбата на регионалните управляващи в " Телеграм ". Областната столица Липецк се намира на 400 км от Москва.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР