Бивш борец беше екзекутиран в Иран заради участие в антиправителствените

...
Бивш борец беше екзекутиран в Иран заради участие в антиправителствените
Коментари Харесай

Иран екзекутира бивш борец, същата съдба очаква и 26-годишен футболист

Бивш герой беше екзекутиран в Иран поради присъединяване в антиправителствените митинги, траяли близо три месеца. 23-годишният Маджид Реза Рахнавард беше обществено обесен в свещения град Машхад, откакто беше наказан на гибел за убийството на двама сътрудници по сигурностт.

 Той бе хванат по време митингите в памет на 22-годишната Махса Амини, убита от управляващите в Иран поради отхвърли й да носи хиджаб.

Сега същата орис чака и професионалният футболист Амир Насър-Азадани (26 г.). Той е упрекнат в ефективно присъединяване в митингите в ислямската република.

Световният съюз на професионалните футболисти (ФИФПро) излезе със известие след новината и разгласи, че е шокирана и отвратена от информациите за идната екзекуция на Амир Насър-Азадани.

" Той се бори за правата на дамите и главните свободи в страната си. Ние сме солидарни с Амир и призоваваме за неотложно унищожаване на наказването му ", оповестиха от ФИФПро.

Кариерата на Амир Насър-Азадани минава напълно в родината му. Защитникът играе първо в Рах Анан, а по-късно и в Семеен кодекс Трактор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР