Бивш боец на групировката Ислямска държава, заподозрян като организатор на

...
Бивш боец на групировката Ислямска държава, заподозрян като организатор на
Коментари Харесай

Грузински спецчасти ликвидираха чеченец от „Ислямска държава“

Бивш войник на групировката " Ислямска страна ", обвинен като уредник на кръвопролитното нахлуване на летището в Истанбул през юни 2016 година, е бил премахнат предходната седмица при интервенция на спецслужбите в Грузия. Това заяви през днешния ден говорителката на грузинската Служба за държавна сигурност Нино Гиоргобиани, представена от Ройтерс и ТАСС.

Потвърдено е, че един от тримата убити при интервенцията на 22 ноември е чеченецът Ахмед Чатаев, сподели тя. По думите ѝ самоличността на Чатаев е била открита благодарение на ФБР посредством разбор на ДНК и пръстови отпечатъци, съобщи Българска национална телевизия.

Операцията в жилищна постройка в предградие на столицата Тбилиси е траяла 20 часа. В нея с изключение на тримата обвинени терористи е бил погубен един грузински служител на реда и ранени трима негови сътрудници. Арестуван е бил един член на въоръжената група.

Грузинският вътрешен министър Гиорги Гахария сподели през днешния ден, че евентуално членовете на клетката са влезнали в Грузия незаконно. Продължава уточняването на детайлностите към случая, добави той. При самоубийствения бомбен атентат на истанбулското летище " Кемал Ататюрк " на 28 юни 2016 година починаха 45 индивида и десетки бяха ранени, напомня Асошиейтед прес.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР