Бивш български военен лекар, арестуван в Мексико, е обвинен от

...
Бивш български военен лекар, арестуван в Мексико, е обвинен от
Коментари Харесай

Българин “готвач” №1 на фентанил, снабдявал САЩ

Бивш български боен доктор, задържан в Мексико, е упрекнат от федерален съд в Бостън за трафик на опиати в Масачузетс. Обвинението е оповестено в четвъртък, написа в. “Бостън глоуб”.
Чикаго, Бостън, Ню Джърси и Ню Йорк са американските градове, в които били доставени 20 000 таблетки фентанил суперкачество, направени от Антон Петров Кулкин, родом от София, пишат мексикански медии. Българинът се саморекламирал като най-хубавия “готвач” в Латинска Америка на синтетичната дрога. Мексикански медии пък го афишират за най-хубавия производител на фентанил на международно равнище.
48-годишният българин се подвизавал и под имената Давид Соломонов Ашкенази, Емил Иванов Асенов и Тони.
Антон Петров Кулкин бил задържан на 6 септември 2018 година от полицията в Мексико по други обвинявания, заради което повече нямало смисъл американското обвиняване да бъде държано в загадка. Задържането му в Мексико станало след 6-месечно следствие на полицията.
В Масачузетс Кулкин и мексиканецът Карлос Асеро Падиля били упрекнати през август в скрит план за владеене и разпространяване на карфентанил, демонстрират правосъдните документи. Не е ясно дали и Падиля е задържан.
Карфентанилът е разказан като “аналог на известния обезболяващ синтетичен опиум фентанил” и “един от най-силните познати опиати” в американския народен указател по медицина. Ефектът му е почти “10 000 пъти по-силен от морфина и 100 пъти от фентанила”.
През последните години приемането на свръхдози фентанил се е трансформирало в зараза, лишила живота на десетки хиляди хора в Съединени американски щати, написа “Бостън глоуб”. Само за една година смъртните случаи са се нараснали от 5343 на 9580, сочи отчет за 2017 година
Според обвиняването Кулкин и Падиля почнали да популяризират карфентанил в Масачузетс и в Калифорния, както и в Мексикали, Мексико, през декември 2017 година Съдебните документи обаче не показват какво количество карфентанил е било публикувано в Масачузетс.
В обява през януари в мексиканския уебсайт “Кроника” се показва, че Кулкин има банкови сметки в Русия, Съединени американски щати и Доминиканската република, в която живял 12 години. В Мексико той бил задържан след разкриването на лаборатория, където произвеждал фентанил. Българинът предложил 200 000 $, с цел да остане свободен, само че бил арестуван.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР