Бивш американски военнослужещ от елитна част на военноморските сили, който

...
Бивш американски военнослужещ от елитна част на военноморските сили, който
Коментари Харесай

Бивш американски военнослужещ e убит в Украйна

Бивш американски военнослужещ от елитна част на военноморските сили, който през 2019 година дезертирал, е бил погубен тази седмица в Украйна, съобщи Франс прес, като се базира на американския военноморски флот.

" Флотът удостоверява, че някогашен морски пехотинец е бил погубен в град Днепър на 18 януари ", заяви в официално съобщение представител на силите, като посочи, че не може да даде никаква информация за аргументите някогашният боен да се окаже в Украйна.

Даниел Уитни Суифт е бил част от елитното поделение на така наречен Морски тюлени към Военноморски сили на Съединени американски щати.

Властите се пробват да разубедят американските жители да отпътуват да се бият в Украйна, предупреждавайки, че може да бъдат пленени от съветските сили и да станат техни заложници, само че от началото на съветската инвазия през февруари предходната година там са били убити няколко американци.

До момента се знае за минимум още петима американци с изключение на Суифт, починали в боеве в Украйна, показва Асошиейтед прес, като се базира на данни на Държавния департамент и на фамилиите на убитите.

През първите седмици след нахлуването на Русия с украинското посолство във Вашингтон са се свързали минимум 6000 души, с цел да получат информация по какъв начин да заминат като доброволци за Украйна. Половината от тези хора са били отхвърлени заради липса на боен опит, престъпно досие или тъй като не са годни да служат, заяви предходната година военният аташе на Украйна.

Неизвестен брой американци са се присъединили в отряди от задгранични бойци, подкрепящи Киев, а други работят като доброволци в групи за оказване на помощ и правозащитни организации, отбелязва АП.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР