Бивш албански министър на околната среда е бил арестуван днес

...
Бивш албански министър на околната среда е бил арестуван днес
Коментари Харесай

И в Албания арестуваха министър за корупция заради отпадъци

Бивш албански министър на околната среда е бил задържан през днешния ден по съмнение, че е прибрал няколко милиона евро подкупи, заяви правосъден източник.

Лефтер Кока, който ръководеше министерството сред 2013 и 2017 година, е упрекнат в корист с власт, корупция и пране на пари, свързани с концесии по контракти за изгаряне на боклуци в град Елбасан, оповестиха от Специализираната прокуратура за битка с корупцията и проведената престъпност (SPAK), съобщи БГНЕС.
Служебното държавно управление: Ветото за Македония остава, Албания може да стартира договаряния с Европейски Съюз
България няма да вдигне ветото си за начало на договарянията на Република Северна Македония за присъединение към Европейски Съюз. Такава позиция е од...
Прочети повече
Кока е обвинен, че е получил към 3,7 млн. евро за облагодетелстване на две сдружения, които са получили концесионни контракти за отнасяне на боклуци.

57-годишният политик е член на дребна лявоцентристка партия, която преди този момент е взела участие в съдружното държавно управление, ръководено от премиера социалист Еди Рама. Бил е народен представител в Народното събрание и кмет на адриатическото пристанище Дуръс.

Във връзка с следствието са задържани и двама предприемачи, а активите на всички обвинени са запорирани.

Според албанския углавен кодекс Кока е застрашен от 12 години затвор.
Дали съдът ще върне прокуратурата на изправителен по мегаделото против братя Бобокови?
Спецсъдът взема решение през днешния ден, 9 декември, дали да върне на прокуратурата обвинителния акт против Пламен и Атанас Бобокови, както и против някогашния...
Прочети повече
В понеделник албанската полиция разгласи, че някогашен основен прокурор е бил задържан в Италия, откакто е бил наказан за укриване на противозаконни приходи.

Европейски Съюз сложи битката с корупцията в Албания като значимо изискване за евентуалното бъдещо участие на балканската страна в Европейския съюз.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР