Бивш агент на ФБР казва, че не е знаел за намеса в разследването на Хънтър Байдън

...
ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Бивш агент на ФБР, който е помогнал
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Бивш агент на ФБР, който е помогнал в разследването на Хънтър Байдън, каза на следователите в Конгреса, че не е знаел за политическа намеса в случая, въпреки че той каза, че висшестоящи са блокирали интервю със сина на президента Джо Байдън седмици след президентските избори през 2020 г., показват стенограми. Комитетът, неидентифицираният надзорен агент на ФБР потвърди по-ранни показания от информатор на Службата за вътрешни приходи, че на следователите не е било позволено да интервюират Хънтър Байдън на 8 декември 2020 г., след като висши служители на Тайните служби и преходният екип на Байдън са били уведомени за плана.

Бившият агент, който се пенсионира миналата година след повече от 20 години в агенцията, каза на разследващите, че е разочарован от решението на по-висши служители да блокират интервюто, но не смята резултата за проблематичен.

„Аз лично не знаех за политическа намеса“, каза бившият агент.

Републиканците посочиха свидетелските показания като доказателство, че Министерството на правосъдието се е намесило, за да забави разследването на Хънтър Байдън, дори въпреки че събитията се случиха, докато президентът републиканец Доналд Тръмп беше на поста.

„Даването на информация на преходния екип и невъзможността да интервюира Хънтър Байдън, както беше планирано, са само няколко примера, които разкриват неправомерното поведение на Министерството на правосъдието в наказателното разследване на Байдън“, каза председателят на Надзорната комисия на Камарата на представителите Джеймс Комер в изявление в понеделник, когато комисията публикува стенограмата. специален прокурор в разследването на Хънтър Байдън миналата седмица срещу възраженията на много републиканци от Камарата на представителите, включително Комър.

Хънтър Байдън през юли пледира невинен по обвинения за неплащане на данъци върху повече от 1,5 милиона долара доходи през 2017 г. и 2018, въпреки че дължи повече от $100 000. Той не се е пледирал в отделно дело, където е обвинен в незаконно притежаване на огнестрелно оръжие, докато е използвал незаконни наркотици, което е престъпление.

Бившият агент каза, че следователите са планирали да изненадат Хънтър Байдън с интервюто си искане, но първо трябваше да уведоми Тайните служби, които бяха започнали да защитават сина на тогавашния новоизбран президент дни по-рано.

В крайна сметка и ФБР, и централата на Сикрет сървис бяха уведомени за плана за интервю , достъпът на интервюиращите до Хънтър Байдън беше блокиран и бившият агент на ФБР се чу с адвокат на Хънтър Байдън.

(Репортаж от Дейвид Морган; Редактиране от Скот Малоун и Хауърд Голър)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР