Сътрудник на Алекс Мърдо осъден на 20 години за подпомагане на опозорен адвокат да краде от клиенти

...
Бивш адвокат от Южна Каролина и дългогодишен приятел на Алекс
Коментари Харесай

Бивш адвокат от Южна Каролина и дългогодишен приятел на Алекс Мърдо беше осъден в четвъртък на 20 години затвор, след като се призна за виновен по държавни обвинения, свързани с подпомагане на осъдения убиец да открадне милиони долари от клиентите си.

54-годишният Кори Флеминг беше осъден в съдебна зала на окръг Бофорт, след като се призна за виновен по обвиненията миналия месец за участието си в планове с Мърдо за кражба от двама клиенти, на които Мърдо му посочи.

Повечето от откраднатите средства са от застрахователно споразумение, което Флеминг помогна да осигури за имението на Глория Сатърфийлд, икономката на семейство Мърдо, която почина след инцидент „спъване и падане“ в дома на Мърдо през 2018 г. Разследването на смъртта й е отворен отново.

Флеминг е обвинен и в кражба от семейството на Хаким Пинкни, който беше тежко ранен при автомобилна катастрофа през 2009 г. и почина през 2011 г. Прокурорите казаха, че парите за уреждане, които е трябвало да отидат при семействата Пинкни и Сатърфийлд, вместо това са отишли ​​при фалшив банкова сметка и е използван от Murdaugh и в някои случаи от Fleming.

Алекс Мърдо е отведен в съда на окръг Колетън за произнасяне на присъдата на 3 март 2023 г. в Уолтърборо, Южна Каролина. (Joshua Boucher/The State/Tribune News Service чрез Getty Images) Алекс Мърдо е отведен в съда на окръг Колетън за произнасяне на присъдата на 3 март 2023 г. в Уолтърборо, Южна Каролина. (Joshua Boucher/The State/Tribune News Service чрез Getty Images) The State/Tribune News Service/Getty Images/файл

Съдия Клифтън Нюман, който произнесе присъдата на Флеминг, каза, че отстраненият адвокат трябва да „понесе последствията от (своите) действия“, като същевременно отбеляза, че жертвите на Флеминг са „уязвими хора“, които са му се доверили като техен адвокат.

В момента Флеминг излежава федерална присъда от три години и 10 месеца, след като се призна за виновен по едно обвинение за заговор за извършване на телена измама, обещавайки в замяна да работи с щатски и федерални прокурори, съгласно неговото споразумение за признаване на вината. Присъдата му по държавното обвинение е далеч по-дълга.

Той вероятно ще прекара повече от 15 допълнителни години зад решетките в щатски затвор, след като приключи излежаването на федералната си присъда, която трябваше да тече едновременно с щатската присъда.

„Днес не предлагам на съда никакви извинения. Няма оправдания. Прехвърлям вината за действията си на моите плещи, на никого другиго“, каза Флеминг, окован с белезници и облечен в раиран затворнически гащеризон, докато четеше изявлението си пред съда. „Имам дълбоко и дълбоко разочарование от себе си. Това е много трудно и постоянно чувство, което ще нося със себе си до края на живота си.”

Алекс Мърдо беше осъден на доживотен затвор след присъда в процеса за двойно убийство по време на произнасянето на присъдата му в Съдебната палата на окръг Колетън в Уолтърборо, Южна Каролина, в петък, 3 март 2023 г., след като беше признат за виновен и по четирите обвинения. Алекс Мърдо беше осъден на доживотен затвор след присъда в процеса за двойно убийство по време на произнасянето на присъдата му в съда на окръг Колетън в Уолтърборо, Южна Каролина, в петък, 3 март 2023 г., след като беше признат за виновен и по четирите обвинения. Андрю Дж. Уитакър/The Post And Courier/AP

Адвокатът на Флеминг поиска от Нюман да издаде присъда, която пряко съответства на федералната присъда на клиента му, но съдията го осъди на последователни 10-годишни присъди по държавните обвинения – десетилетие за престъпленията срещу семейство Сатърфийлд и допълнителни 10, които трябва да бъдат служи след това за престъпленията срещу семейство Пинкни.

„Основата на нашата съдебна система остава здрава“, казаха след произнасянето на присъдата адвокатите на семейство Сатърфийлд, Ерик Бланд и Рони Рихтер. „Сатърфийлд смятат, че справедливостта е въздадена във връзка с престъпленията на Кори Флеминг, извършени срещу имението на Глория Сатърфийлд и нейните синове.“

Мърдо, лишен от адвокатска правоспособност адвокат, обжалва присъдата си за убийството на жена си и порасналия си син. Миналата седмица обаче неговите адвокати поискаха обжалването да бъде спряно, тъй като искат нов процес срещу Мърдо въз основа на техните твърдения за манипулиране на съдебните заседатели. Съдът не се е произнесъл по това искане за ново разглеждане.

В момента Мърдо излежава две доживотни присъди в щатски затвор в Южна Каролина.

Мърдо трябва да се яви пред съдия от федералния съд следващата седмица, където се очаква да се признае за виновен по близо две дузини обвинения, свързани с измами и финансови престъпления, в очакване на споразумение за сътрудничество, според екипа на защитата на Мърдо.

Отделно Мърдо също трябва да бъде изправен пред съда през ноември по първото от 101 държавни обвинения, като предполагаемите общи загуби на жертвите възлизат на почти 8,8 милиона долара, според прокурорите.

Държавата посочи тези престъпления – които Мърдоу призна, докато беше на скамейката по време на процеса за убийството му – като доказателство за неговата измама, като призова членове на бившата му адвокатска кантора да свидетелстват за това как са започнали да разкриват неговите лъжи и кражби през месеците преди убийствата.

Облечен в оранжев гащеризон на Департамента на затворите в Южна Каролина, Мърдоу в четвъртък отново застана пред Нюман – който през март издаде двете доживотни присъди, които излежава в момента – за да научи датата на процеса за държавните финансови престъпления, пред които е изправен.

Адвокатите на Мърдо в крайна сметка се съгласиха да започне процес на 27 ноември в окръг Бофорт за обвиненията, свързани с милиони долари в откраднати застрахователни средства от имението на Сатърфийлд.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР