Биволско сирене без нито грам биволско мляко е засечено на

...
Биволско сирене без нито грам биволско мляко е засечено на
Коментари Харесай

Биволско сирене без грам биволско мляко е засечено на българския пазар

" Биволско сирене " без нито грам биволско мляко е засечено на българския пазар. " Находката " е на " Сдружение за налична и качествена храна ", което поръча тест на родни марки сирене и кашкавал в акредитирана интернационална лаборатория.

Проверени са 10 типа български овче сирене и кашкавал, а резултатите демонстрират, че единствено един тип от тестваните най-скъпи и известни артикули от този вид са приготвени единствено от овче мляко, оповестиха от сдружението.

Останалите, с изключение на овче мляко, съдържат и до 50% краве мляко и на практика са примес, а са оповестени за овче сирене. е част от стратегия за цивилен надзор върху питателните артикули.

„ Тази, за жалост, явно необятно публикувана процедура измежду българските производители на сирена, освен ощетява потребителите, които заплащат по-високата цена. Тя е рискова, защото вкарва в подвеждане хора, които купуват „ овче сирене “ по здравословни аргументи, а не само поради вкусовите качества на продукта “, сподели Андрей Велчев, ръководител на управителния съвет на сдружението.

От там напомнят, че е неразрешено съществуването на първични материали и съставки, които не са категорично упоменати в етикета на продукта.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР