Bitsum пусна приложението CoreDirector за пълен контрол над енергоефективните ядра

...
Bitsum пусна приложението CoreDirector за пълен контрол над енергоефективните ядра
Коментари Харесай

Ето кое приложение на Bitsum позволява пълен контрол над ефективните ядра на най-новото поколение чипове на Intel

Bitsum пусна приложението CoreDirector за цялостен надзор над енергоефективните ядра на процесорите Intel от 12-то, 13-то и 14-то потомство. Използвайки софтуера, потребителите ще могат ръчно да управляват кои P- и E-ядра би трябвало да бъдат задействани за избрани игри и стратегии.

Приложението има три съществени режима на работа: Efficiency Mode OFF, CPU Affinities и CPU sets. Първият деактивира автоматизираното систематизиране на E-ядрата за приложения, с изключение на в случаите, когато софтуерът в действителност се нуждае от енергоефективни влакна и когато има усложнения в продуктивността единствено на P-ядрата. С CPU Affinity, E-ядрата се деактивират, само че се задействат, когато приложението изиска. Режимът CPU sets дава на операционната система огромна част от отговорността за взимане на решения.

Bistum акцентира, че CoreDirector не е предопределен да размени предходното решение — Process Lasso. Софтуерът е показан в качеството на по-просто и по-достъпно приложение за начинаещите консуматори. Производителят предлага потреблението на по-мощния Process Lasso за ръководство на E-ядрата.

CoreDirector ще разреши на потребителите на Intel да подсигуряват, че сензитивните към продуктивността приложения и игри се извършват на верните клъстери. Методите за автоматизирано обмисляне на Intel и Microsoft не постоянно правят работата си, което може да докара до утежняване на продуктивността, когато дилемите стартират да претрупват E-ядрата.

За да позволи този проблем, Intel към този момент пусна помощната стратегия Application Optimizer. Решението ви разрешава да увеличите честотата на освежаване на фрагментите в игрите. Application Optimizer е основан на друго приложение на Intel — Thread Detector. В момента софтуерът поддържа единствено две игри.

E-ядрата се употребяват за разтоварване на процесорите при слабите задания, само че не всички модерни операционни системи са в положение вярно да оценят потреблението на сила при разпределение на дилемите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР