Битовите сметки на всяко едно домакинство ще бъдат увеличени, след

...
Битовите сметки на всяко едно домакинство ще бъдат увеличени, след
Коментари Харесай

Поне 30% скок на сметките за газ вещаят от ПП

Битовите сметки на всяко едно домакинство ще бъдат увеличени, откакто болшинството в Народното събрание не одобри да прегледа и гласоподава законопроекта на " Продължаваме промяната " за обезщетения за битовите консуматори поради високите цени на природния газ в период от 4 месеца - от януари до края на април. Това обявиха от " Промяната " на брифинг в коридорите на Народното събрание.

" Преди по-малко от час в залата отпадна точката, която през днешния ден трябваше да разгледаме. Тя отпадна, макар че през вчерашния ден беше добавена в дневния ред. Отпадна в несъгласие на правилника по предложение на ГЕРБ-СДС. И по този начин битовите консуматори на природен газ ще бъдат оставени сами да се справят с високите цени ", съобщи националният представител от Политическа партия Радослав Рибарски.

Поне с 30% ще се усилят сметките за газ през февруари, предвижда още той. Неприемливо е и оправданието, че обезщетения няма да има, тъй като нямало пари. " Фондът за сигурност на енергийната система събира облаги точно по тази причина, и то се събират повече пари от нормално. "

Общо под 200 милиона би коствало подпомагането на потребителите по схемата, препоръчана от Политическа партия, пресметна още Рибарски.

Вместо парламентарната енергийна комисия да се занимава с разглеждането на дълготрайната за развиване на българската енергетика, следва да се намерения по какъв начин семействата ще преживеят актуалната 2023 година, счита депутатът Владимир Табутов. Освен това, акцентира той - би трябвало незабавно да се създаде и одобри дефиницията за енергийна беднотия, което да разреши помощи да се дават таргерирано, а не " на калпак ".
 Васил Велев: Енергийната тактика на кабинета удовлетворява единствено мафията
Васил Велев: Енергийната тактика на кабинета удовлетворява единствено мафията

Работодателите отиват на среща с енергийния министър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР