Битовите отпадъци са около 7 - 10 % от общия

...
Битовите отпадъци са около 7 - 10 % от общия
Коментари Харесай

Битовите отпадъци са около 7 - 10 % от общия обем на боклука в ЕС

Битовите боклуци са към 7 - 10 % от общия размер на отпадъците , формирани в Европейския съюз. Това се споделя в отчет по плана SWAN " Балканска платформа за повторна приложимост на отпадъците " , показан от БСК.

В отчета се акцентира, че управителен принцип на европейската политика на ръководството на отпадъците, в това число на битовите боклуци, е правилото " замърсителят заплаща ". Съгласно този принцип, разноските за ръководство на отпадъците се понасят от първичния извършител на отпадъците, от актуалните или предходните притежатели на отпадъците.
 Спецпрокуратурата се захвана с тоновете италиански отпадък в Плевен
Спецпрокуратурата се захвана с тоновете италиански отпадък в Плевен

В града се организира спецакция по делото против Бобокови

Целта на отчета е да разпознава вероятни правни усложнения пред бизнеса за използване в индустриалната им активност на разнообразни варианти на вериги за повторна приложимост на отпадъците. Има се поради и при транснационално съдействие сред стопанските субекти, с цел да се очертаят проблемите и да се предложат насоки за смяната на законодателството в региона.

Едни от най-съществените разпознати проблеми са свързани със страничните артикули и критериите за завършек на отпадъка . Разработването на единни критерии на европейско равнище, за страничните артикули и края на отпадъка, значително би улеснило и подтикнало промишлената симбиоза сред икономически субекти, открити в разнообразни страни членки. Без единни европейски критерии е допустимо да възникне колизия сред националните правни уредби и това да попречва промишлената симбиоза сред оператори от разнообразни страни членки.
 Не откриха Топлоелектрическа централа
Не откриха Топлоелектрическа централа " Бобов дол " да гори отпадък

На сдружението Регионална инспекция за опазване на околната среда е съставил акт

Политиките за ръководство на битовите боклуци са другият разпознат проблем, както на равнище Европейска комисия, по този начин и в България , регистрират откривателите на казуса.

Отчетността за ръководството на отпадъците е значима част от новите условия на Европейски Съюз , настояват създателите на отчета. Според тях потреблението и до в този момент в България на данни, портативни главно на книжен притежател поражда опасности от неточности и неправилност на събираната информация за боклуци и действия с боклуци.

Въвеждането на Националната осведомителна система " Отпадъци " среща усложнения от механически и различен темперамент . Не е несъмнено по кое време ще влезе в действие и какъв ще бъде нейният обсег, признават откривателите на казуса.

Според тях основаването на тласъци за поощряване на повторната приложимост е от извънредно значимо значение .
 Откриха изхвърлени муниции до резервоар за отпадък в Бургас
Откриха изхвърлени муниции до резервоар за отпадък в Бургас

24-годишен изхвърлил чекмедже с непостоянен по брой и диаметър патрони

Разработчиците на отчета предлагат да се проведат съвещания с бизнеса, жителите и нестопанските организации и да се създаде пакет от съответни ограничения за основаване на тласъци за поощряване на повторната приложимост и ръководството на отпадъците в сходство с йерархията на отпадъците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР