Биткойнът възстанови стойността си до над 40 000 долара във

...
Биткойнът възстанови стойността си до над 40 000 долара във
Коментари Харесай

Биткойнът се покачва до над 40 000 долара

Биткойнът възвърне цената си до над 40 000 $ във вторник след нескончаем спад в седем от последните осем дни.

Най-голямата криптовалута се увеличи с цели 0,8% до $40 146, набирайки мощ към обяд в Хонконг, откакто спадна с 1,5% по-рано по време на сесията. Ethereum също се увеличи почти по същото време, достигайки над $3,000. Алткойните като Solana и Cardano към момента бяха с по-ниски стойности през последните 24 часа, съгласно ценовата листа на CoinGecko.

Най-добрите токени в този момент се намират тъкмо над равнищата, считани за основни от анализаторите.

„ И Bitcoin, и Ethereum не съумяха да изплуват от ниските си междинни стойности през последните 200 дни (също като Nasdaq 100) и в този момент би трябвало да поддържат равнище от към $40 000 и $2900 “, сподели Рич Рос, механически анализатор в Evercore ISI.

Биткойн и по-широкият крипто пазар изпитват усложнения през последните седмици, откакто Федералният запас стартира да покачва лихвите на фона на настойчиво високата инфлация и продължаващите геополитически разтърсвания. Инфлацията в Съединени американски щати евентуално се е ускорила до 8,4% през март, което е най-бързият ритъм от началото на 1982 година, съгласно икономисти, интервюирани преди публикуването на прогнозните данни във вторник.

На Федералният запас може да се наложи да увеличи лихвите до " доста " по-високи равнища, с цел да охлади прегрятата американска стопанска система, сподели в петък основният икономист на Goldman Sachs Group Inc. Ян Хациус.

Биткойнът „ към момента се консолидира във формата на триъгълник, който се простира доникъде на януари “, сподели Джефри Хали, старши пазарен анализатор в Oanda. „ Долната и горната граница през днешния ден са $36,500 и $47,500 “, сподели той, намеквайки, че биткойн е в границите на своя диапазон.

Пробив над или под тези равнища може да докара до придвижване от $18 000 във всяка посока, добави Хали.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР