Биткойнът се срина с близо 9% в рамките на днешната

...
Биткойнът се срина с близо 9% в рамките на днешната
Коментари Харесай

Японски „обстрел“ потопи още биткойна

Биткойнът се срина с близо 9% в границите на днешната сесия и към 14.20 ч. българско време се търгуваше за 36 062 $ за брой. И това не е най-ниското интрадневно равнище – в ранните утринни часове криптовалутата докосна границата от 35 000 $, изтривайки близо четири месеца трупане на стойност. Всъщност, в неделя имаше още по-голямо краткотрайно поглъщане – до 31 000 $ за брой, провокирано от мнения на Илон Мъск. Последва промяна, като от началото на тази седмица цената на биткойн се движи към 40 000 $, съобщи Economic.bg.

Ударът против електронните пари този път пристигна от Япония, където гуверньорът на централната банка Харухико Курода предизвести за волатилността на токена и мощно спекулативната търговия с него. В изявление Курода сподели, че биткойнът „ се употребява едва като средство за сетълмент “. Той разграничи криптовалутата от постоянните монети, които имат активи, подкрепящи цената им. „ Стабилните монети също би трябвало да дават отговор на правните стандарти и на верните кодекси за ръководство, с цел да могат да се трансфорат в комфортен метод за заплащане в бъдеще “, добави той.

Заплахата от по-строга регулация продължава да охлажда настроенията на криптопазара. Китай и Иран започнаха репресивни ограничения против добива на биткойни, защото употребяват прекалено много електрическа енергия. Предполага се също, че американските политици могат да усилят финансовия контрол поради възходящия размер на пазара и интензивната неустойчивост. Волатилността на биткойните е намаляла тази седмица, само че това евентуално няма да продължи през дългия уикенд “, написа в записка Едуард Моя, старши пазарен анализатор в Oanda Corp.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР