Биткойнът се покачи над 50 000 долара за първи път

...
Биткойнът се покачи над 50 000 долара за първи път
Коментари Харесай

Биткойн достигна 50 000 долара за първи път от повече от две години

Биткойнът се повиши над 50 000 $ за първи път от повече от две години. Причината е оптимизмът на вложителите, че утвърждението на Съединени американски щати за по-широка търговия с единицата ще усили търсенето.


Криптовалутата се радва на мощен напредък през последните месеци, подхранван от упованията, че американските законодатели ще разрешат основаването на борсово търгувани фондове (ETF), които наблюдават цената и разрешават на обществеността да влага в криптовалутата, без да я купува непосредствено.

След като в началото се намали в отговор на дадената от Вашингтон зелена светлина предишния месец, от 22 януари насам биткойнът набъбна с към 25 %.

При този прогрес той доближи до 50 328 $, по данни на Bloomberg, което е най-високото му равнище от края на 2021 година

" Купувачите-ентусиасти водят след себе си още купувачи-ентусиасти, които тласкат цените нагоре още повече ", сподели Фади Абуалфа от Copper Technologies.

" Криптовалутата има инерция на няколко зелени седмици и има огромен късмет да продължи да се повишава, когато на пазарите се следят седмични придвижвания нагоре от 10% (както видяхме предходната седмица) “, съобщи Абуалфа.

Валутата остава много под рекордната си стойност от съвсем 69 000 $ през 2020 година, само че ралито бележи възобновяване след поредност от високопрофилни кавги и сривове, които раздрусаха криптоиндустрията.

FTX, втората по величина криптоборса в света, се срина трагично предходната година, а шефът ѝ Сам Банкман-Фрийд е изправен пред до 110 години затвор за това, което прокурорите нарекоха " една от най-големите финансови измами в американската история ".

А през ноември Чанпенг " CZ " Джао се отдръпна от поста основен изпълнителен шеф на Binance, най-голямата криптоборса в света, откакто той и компанията се признаха за отговорни за необятно публикувани нарушавания на разпоредбите за пране на пари.

Биткойнът беше подсилен и от очакванията, че Федералният запас на Съединени американски щати ще стартира да понижава лихвените проценти тази година, защото инфлацията понижава.

Стойността на актива беше нараснала от рецесията в предлагането, която се чака през идната година заради събитие, наречено " халвинг "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР