Биткойнът се покачи днес до най-високото си ниво от близо

...
Биткойнът се покачи днес до най-високото си ниво от близо
Коментари Харесай

Биткойнът скочи над 18 000 долара


Биткойнът се повиши през днешния ден до най-високото си равнище от близо месец, откакто търговците взеха решение да заложат на изстудяване на инфлацията в Съединени американски щати, а юристи на банкрутиралата борса Еф Ти Екс възвърнаха към 5 милиарда $ изчезнали активи, оповестява Си Ен Би Си.

Най-популярната криптовалута мина прага от 18 000 $ за пръв път от 14 декември, като за последните 24 часа цената й скочи с към 5 на 100. По данни на " Койнметрикс " (CoinMetrics) биткойнът се е търгувал против 18 154,35 $.

Биткойнът спада от повече от година, което е общоприет интервал за мечия пазар при криптоактивите, съгласно Виджай Аяр, вицепрезидент за корпоративно развиване на криптоборсата " Луно " (Luno). Според него не е изключено спадът да продължи до равнища от 12-14 000 $ за биткойн под натиска на продължаващите отрицателни стопански вести.

Спрямо пика си от ноември 2021 година, когато се търгуваше за 68 990 $, биткойнът се изгубил 74 на 100 от цената си. Само през предходната година от пазара на криптовалути са били изтрити 1,4 трилиона $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР