Биткойнът с рекордна за всички времена цена! Вижте колко струва

...
Биткойнът с рекордна за всички времена цена! Вижте колко струва
Коментари Харесай

Биткойнът с рекордна за всички времена цена! Вижте колко струва криптовалутата!

Биткойнът с рекордна за всички времена цена! Вижте какъв брой коства криптовалутата! Цената на най-разпространената криптовалута в света биткойн доближи нов връх за всички времена от над 69 000 $ в търговията във вторник.

Със стойност 69 191.94 $ той надмина предходния връх. Той беше подложен през ноември 2021 година от 68 991 $, само че по-късно до 2022 година цената му падна до 16 500 $.
Този нов скок в цената е подтикван от американските финансови колоси,
които наливат милиарди в закупуване на биткойни.

Според Карол Александър, професор по финанси в университета в Съсекс, цената може да се увеличи още, само че предизвести, че криптовалутата е известна с неустойчивостта си.

„ Твърде постоянно в предишното ценовият срив беше плануван по този начин, че елементарните вложители, които купуват биткойни по време на балона, са тези, които губят “, разяснява тя пред ББС.
Новият връх съставлява още един трагичен миг в бурната история на Биткойн.
Изобретен е през 2009 година от лице или лица, наричащи себе си Сатоши Накамото, чиято същинска идентичност остава мистерия.

Замислен като средство за основаване на пари за интернет, неговите корени лежат в модел против властта, насърчаващ хората да живеят свободни от съществуващата властова конструкция на финансови институции и държавни управления.

То напомня, че през януари 2024 година американските регулатори насилствено утвърдиха няколко спот борсово търгувани фондове (ETF). Това разреши на великански капиталови компании като Blackrock, Fidelity и Grayscale да продават артикули въз основа на цената на биткойн.
Помежду си те купуват стотици хиляди биткойни, бързо повишавайки цената им.
Проф. Александър счита, че тези участници „ притеглят институционални вложители в биткойн и оказват забележителен напън за повишение на цената “.

Но тя добави, че събитието „ разполовяване “ на биткойн, което се чака да се организира през април, също може да повлияе на цената на криптовалутата.

„ В предишното тези събития бяха съпроводени от скокове на цените “, сподели финансистът.

Малко по-късно във вторник цената на цифровата валута падна назад до към 67 000 $.

Стойността на биткойн обаче се е повишила с повече от 50% през последния месец, съгласно платформата за пазарни данни за криптовалута CoinMarketCap.
За доста притежатели на биткойн това ще бъде миг за празнуване
– защото личното им благосъстояние ще се е нараснало доста.

Но историята демонстрира, че би трябвало да са готови това да се промени.

Стойността на биткойн падна до 18-месечно дъно от близо 20 000 $ през юни 2022 година, защото вложителите се пробваха да прекратят връзките си с по-рискови вложения на фона на мрачна световна икономическа вероятност.

Цената на криптовалутата се срина в допълнение по-късно същата година. Тогава FTX – голямата борса за криптовалути, учредена от по този начин наречения „ криптокрал “ Сам Банкман-Фрайд – банкрутира през ноември 2022 година
Неговите върхове и спадове продължиха през 2023 година,
само че той съумя да се изкачи още веднъж до цени над 40 000 към края на годината.

Не единствено фирмите и самостоятелните вложители наблюдават от близко тези съмнения.

В Централна Америка президентът на Салвадор Найиб Букеле прегърна криптовалутата.

Инвестицията му в този момент коства към 60% повече, в сравнение с е платил за нея.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР