Биткойнът премина за кратко границата от 57 000 долара за

...
Биткойнът премина за кратко границата от 57 000 долара за
Коментари Харесай

Биткойнът достигна двугодишен връх, но ЕЦБ предупреждава, че е скъп, бавен и неудобен

Биткойнът мина за малко границата от 57 000 $ за брой в азиатската търговия, което е постигане на двугодишен връх, съобщи Ройтерс. Ръстът беше под натиска на съществени корпоративни покупки.

Етерът също върви нагоре и твърдо се търгува над 3200 $, оповестява Българска телеграфна агенция.

Биткойнът се повиши с над 10 на 100 в предходните две сесии, откакто в понеделник криптоинвеститорът " Майкростратеджи " (MicroStrategy) разкри, че е купил към 3000 биткойна за 155 милиона $.

За положителния ход на биткойна принос има и полученото през януари утвърждение за продажби през борсово-търгувани фондове (ETF) в Съединени американски щати.

Все отново специалистите предизвестяват, че е допустимо криптовалутата да е мощно надценена.

" Биткойн не съумя да се трансформира в световна децентрализирана цифрова валута, а вместо това стана жертва на измами и операции.

Скорошното утвърждение на ETF не трансформира обстоятелството, че биткойнът е безценен, муден и неуместен. " С този туит в профила си в X в четвъртък Европейската централна банка насочва към обява в блога си, която мощно подлага на критика най-голямата криптовалута и неуспеха й да реализира задачите, поради които беше основана. Материалът е на Улрих Биндзайл, общоприет шеф за пазарна инфраструктура и заплащания в съавторство с неговия консултант Юрген Шааф, цитира Капитал.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР