Биткойнът поскъпва към двуседмично връх от близо 40 000 долара,

...
Биткойнът поскъпва към двуседмично връх от близо 40 000 долара,
Коментари Харесай

След нов туит на Илон Мъск: Биткойнът поскъпва към 40 000 долара

Биткойнът нараства към двуседмично връх от близо 40 000 $, откакто уикенда шефът на "Тесла " (Tesla) Илон Мъск написа следващо съобещение в Туитър, в което оказа поддръжка за водещата криптовалута.
Мъск уточни, че неговата компанията е продавала към 10% от активите си в биткойн, "за да тества пазара ", като в това време означи, че Tesla ще възобнови трансациите с главната цифрова валута при покупките на създаваните от нея електрически автомобили, когато има удостоверение, че 50% от силата, потребление при добиването на най-популярната криптовалута, е доставена от чисти енергийни източници.
След това негово изказване биткойнът нарастна с близо 10% в неделя, доближавайки равнището от 40 000 щатски $. В началото на търговията в понеделник главната криптовалута нараства с нови към 1.5% към 39 838 $.
Движението на най-популярната цифрова валута биткойна през последните месеци е много подвластно от изразяваните от Илон Мъск отзиви, откогато Tesla разгласи при започване на годината, че е закупила биткойни на стойност 1.5 милиарда $ и по-късно разгласи, че ще разреши покупките на създаваните от нея електрически автомобили с биткойни.
След това обаче Мъск съобщи, че производителят на електрически коли няма да приема биткойни като средство за разплащане заради опасения по отношение на обстоятелството, че добивът на криптовалутата изисква огромно ползване на сила и способства за изменението на климата.
Към днешната дата биткойнът нараства с към 33% в границите на 2021 година, само че след негов колапс от рекордния пик над 60 000 $, доближат в средата на април, откакто Китай наложи възбрана за неговото потребление в страната и след спорните туитър послания на шефа на Tesla.
Туитoвете на Илон Мъск през уикенда бяха в отговор на изявление на Магда Виерзичка, началник на компанията за киберсигурност Syngia, която в радиоинтервю през предходната седмица го упрекна в "манипулация на цените " и продажба на "голяма част " от експозицията му в биткойн.
"Това е неопределено ", написа от своя страна Мъск.
"Tesla продаде единствено към 10% от притежаваните активи в биткойн, с цел да удостовери, че позиции в тази криптовалута могат елементарно да бъдат премахнати, без това да раздвижи криптопазара ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР