Биткойнът поскъпна с 2,7 на сто до 30 195 долара

...
Биткойнът поскъпна с 2,7 на сто до 30 195 долара
Коментари Харесай

Биткойнът счупи нов рекорд, скочи над 30 хиляди долара

Биткойнът нарастна с 2,7 на 100 до 30 195 $ в днешната следобедна търговия, обновявайки историческия си най-много. Това сочат данни на профилирания портал КойнДеск (CoinDesk), представени от ТАСС.
Миналата година бе изпълнена със разтърсвания за най-популярната криптовалутата, която при започване на 2020-а се търгуваше за към 8000 $, а по-късно при експлоадирането на пандемията напролет поевтиня до близо 4000 $. Постепенно курсът на биткойна стартира да пораства - наклонност, която мощно се форсира през есента. От средата на октомври цената на биткойна е скочила над два пъти.
Миналата година вложителите още веднъж насочиха вниманието си към цифровите валути, частично с помощта на напъните на платежната платформа ПейПал (PayPal), която се пробва да даде опция на клиентите си да се разплащат с цифрови пари.
Освен това от ден на ден институционални вложители се насочват към пазара на криптовалути, от който биткойнът държи близо 70-процентов дял.
Интересът към електронната валута се ускори и поради пандемията и обвързваното с нея внезапно повишаване на държавните задължения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР