Биткойнът поевтиня под прага от 15 000 долара днес, след

...
Биткойнът поевтиня под прага от 15 000 долара днес, след
Коментари Харесай

Биткойнът поевтиня под 15 хил. долара

Биткойнът поевтиня под прага от 15 000 $ през днешния ден, откакто финансовият регулатор на Южна Корея заяви, че той и други организации са създали инспекции в шест локални банки, които оферират сметки в цифровата валута на институции, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция в понеделник.

Биткойнът, който е най-голямата в света виртуална валута по пазарна стойност, поевтиня със 7.57 процентни пункта до 14 902,99 $ на люксембургската борса Битстамп (Bitstamp).

Централната банка на Израел пък разгласи, че не признава цифровите валути като биткойн за действителни валути и добави, че е мъчно да създаде регулации за контрол на рисковете от сходна активност за банките в страната и техните клиенти.

Надин Баду-Трахтенберг, заместник-управител на институцията, заяви за недоволства, че израелските банки затрудняват някои свои клиенти да трансферират пари от сметките си, с цел да купуват биткойни. Това обаче е въпрос, по който централната банка не може да вземе отношение. Други централни банки са изправени пред същия проблем, уточни тя.

Позицията на централната банка на Израел е, че те (криптовалутите) би трябвало да бъдат възприемани като финансов актив, сподели Баду-Трахтенберг на съвещание на парламентарна комисия по финансови въпроси.

Правителството не носи отговорност към вложителите в биткойни, добави тя.

По думите й нито един регулатор в света не е издал инструкции към банковата система по какъв начин да работи по отношение на интензивността на клиентите си, обвързвана с виртуални валути.

Стойността на биткойна, най-популярната криптовалута, в средата на декември скочи до близо 20 000 $, по-късно в края на месеца се срина до под 12 000 $, напомня Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР