Биткойнът поевтиня до най-ниското си ниво за седмицата. Предполагаемите причини

...
Биткойнът поевтиня до най-ниското си ниво за седмицата. Предполагаемите причини
Коментари Харесай

Биткойнът тръгна надолу след постигнатия исторически рекорд

Биткойнът поевтиня до най-ниското си равнище за седмицата. Предполагаемите аргументи са изтеглянето на облагите от страна на вложителите след достигането до рекордните върхове, както и по-високата инфлация в Съединени американски щати, която помрачи вероятността за ранни понижения на лихвените проценти. Тези фактори понижиха като цяло търсенето на по-рискови активи.

Най-голямата криптовалута падна с повече от 5% по време на ранната европейска сесия до 66 630 $, преди да понижи част от загубата си и към 18.40 българско време търговията беше с 3.5% по-ниска, оповестиха от Reuters.

Нестабилните придвижвания пристигнаха ден след достигнатия връх от 73 803 $.

Биткойн има открита история на неустойчивост и жестокост, откакто доближава рекордно високо равнище “, сподели Мат Симпсън, пазарен анализатор в City Index.

Докато продажбите на дребно в Съединени американски щати не се възвръщат съгласно упованията, цените се усилват повече от предстоящото, сочат данни. По-рано бяха оповестени и числата за потребителските цени в Съединени американски щати, които демонстрират към момента огромен инфлационен напън.

Пазарите реагираха, като понижиха възможностите за цикъл на облекчение на лихвите от страна на Фед. Фючърсите демонстрират към 60% късмет за понижение този месец, което е спад от близо 74% преди седмица, съгласно CME FedWatch.

Сценарият за по-високи и по-дълго поддържани високи проценти, изключително в Съединени американски щати, нормално е неприятен за сензитивните към риск активи, като криптовалутите.

Въпреки това биткойнът остава с близо 60% над цена в края на предходната година. Подпомогнат от лудостта по криптовалутите, която провокира потоци в спот борсово търгуваните криптопродукти, и защото търговците остават фокусирани върху вероятността, че световните лихвени проценти въпреки всичко ще бъдат понижени до края на годината.

Софтуерната компания MicroStrategy съобщи, че възнамерява да набере капитал посредством предложение на конвертируеми облигации за закупуване на биткойн – за повторно през последните 10 дни. На 5 март компанията разгласи частно предложение на 600 милиона $ в конвертируеми облигации.

Някои специалисти споделят, че новината е съдействала и за нестабилните придвижвания на биткойн в петък.

За разлика от обичайните фондови пазари, на криптопазара липсват регулации, които лимитират въздействието на авторитетни лица или организации с съсредоточени холдинги “, сподели Джошуа Чу, основен шеф по риска в Invess, компания за финансов инженеринг с алго ръководство на риска с AI.

Етерът, втората по величина криптовалута, по сходен метод докосна едноседмично дъно и последно падна с повече от 4% до 3670 $.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР