Биткойнът отчете най-доброто си начало на годината от 2012 насам,

...
Биткойнът отчете най-доброто си начало на годината от 2012 насам,
Коментари Харесай

Биткойнът се раздвижи, поскъпва с 20% от началото на годината

Биткойнът регистрира най-хубавото си начало на годината от 2012 насам, поскъпвайки с близо 21 % от 1 януари, осведоми Си Ен Би Си.
Тази заран най-популярната цифрова валута се котираше за към 8667,33 $, прецизира Българска телеграфна агенция. Отчитаното в последно време повишаване, се дължи най-много на стартирането на варианти за търговия с фючърси на биткойни от борсовата група Си Ем Ей (CME Group), както и на така наречен халвинг, който ще настъпи през май, изясняват специалисти. Халвингът на процедура ще забави доста предлагането на нови биткойни и по този метод ще свие пазара.

Биткойнът доближи своя исторически най-много от близо 20 000 $ през декември 2017, само че по-късно потегли трайно надолу, до момента в който не падна до малко над 3000 $ през декември 2018 година. Други цифрови валути като етериум и XRP също последваха наклонността от началото на годината и за първите две седмици на 2020 година нарастнаха с над 20 %. Несигурността към Иран, комбинирана с позитивния резултат от стартирането на вариантите на Си Ем Ей бяха мощни катализатори за повишаването на биткойна, означи специалист. Така наречените " миньори " на биткойни, разполагащи с мощни компютри, се конкурират в разрешаването на комплицирани математически задания за валидиране на преводите с биткойни. Който завоюва конкуренцията, бива " заплатен " с цифрова валута. На всеки четири години тази " премия " се понижава на половина, с цел да се избегне заплахата от инфлация. До май 2020 година възнаграждението още веднъж ще бъде свито, до 6,25 нови биткойна на " копач ". По този метод на процедура ще се понижи предлагането на нови цифрови пари на пазара. Този механизъм е заложен в главния код на биткойна. Предишните халвинги обаче бяха преди огромното повишаване на валутата.
" Предполагам, че множеството елементарни хора не са осведомени с това и когато цените отново стартират да порастват, още веднъж ще има всеобщ интерес към биткойна както по-рано, предвижда Виджай Айяр ", началник за Азия на борсата за криптовалути Луно (Luno). Според него, цена на биткойна от 15-16 000 $ е " рационална цел " до края на годината.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР