Биткойнът не е подходящ нито като средство за разплащане, нито

...
Биткойнът не е подходящ нито като средство за разплащане, нито
Коментари Харесай

ЕЦБ: Биткойнът е неподходящ за разплащания и инвестиции

Биткойнът не е подобаващ нито като средство за разплащане, нито като инвестиция. Това обявиха генералният шеф на отдел " Пазарна инфраструктура и заплащания " на Европейската централна банка (ЕЦБ) Улрих Биндзайл и съветникът в същия отдел Юрген Шааф,  след като през януари Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) утвърди стартирането на първите ETF, инвестиращи непосредствено в криптовалута.

" За последователите на биткойна официалното утвърждение удостоверява, че вложенията в тази криптовалута са безвредни, а предходното рали е доказателство за нейния необуздан успех. Ние не сме съгласни с нито едно от тези изказвания и ще повторим, че справедливата стойност на биткойна към момента е нула, " коментираха Биндсели и Шааф в блога на ЕЦБ.

Те обявиха още, че даже в Ел Салвадор, където биткойнът е приет за законно платежно средство и където на жителите са били раздадени гратис биткойни на стойност 30 щатски $, той не е бил всеобщо употребен. Плащанията с биткойн остават мудни, неуместни и скъпи, а отвън така наречен даркнет - скрита част от интернет, употребена за незаконна активност - на процедура не съществуват, пишат те.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР