Биткойнът може да има по-спокойна година през 2021 г. Това

...
Биткойнът може да има по-спокойна година през 2021 г. Това
Коментари Харесай

Експерт прогнозира пик на биткойна в началото на 2021 г. 

Биткойнът може да има по-спокойна година през 2021 година Това съобщи пред Си Ен Би Си Марк Нютън, създател и президент на Newton Advisors.

Най-популярната криптовалута продължава мощното си показване през тази година, откакто в неделя прескочи границата от 28 хиляди $ за първи път в историята.

„ Аз не преставам да съм убеден в повишаването на биткойна в средносрочен проект, като се има поради, че неотдавна бе достигната нова връхна стойност. Ралито може да продължи. В кратковременен проект обаче считам, че ще бъде доближат пик през януари “, разяснява Нютън.

По неговите думи търсенията на думата „ bitcoin ” в Гугъл са нарастнали с 750% през тази година, само че остават надалеч под равнищата от 2017 година

Нютън, който има дълги позиции в биткойн, етерум и други цифрови валути, сподели, че счита да ги продаде през „ идната седмица или две “.

„ Смятам, че ще има опция за придобиване на биткойн на по-ниска цена през първото тримесечие на идната година “, добави той.

Същевременно с това Борис Шлосберг от BK Asset Management разяснява, че институционалният интерес към биткойна „ предвещава положително бъдеще за актива “.

„ Може ли да доближи 50 хиляди $? Със сигурност. Ако обаче смятате да инвестирате в този актив или да търгувате с него, би трябвало да го вършиме със съзнанието, че той е доста волатилен “, разяснява Шлосберг.

„ Що се отнася до оптималната му стойност, не е допустимо да се даде точна прогноза. Има обаче един образец от предишното, който може да използваме. По време на пика на „ Манията по лалета “ в Нидерландия, едно лале на процедура е коствало колкото една къща. Ако използваме този образец, то биткойна все ще е надалеч от оптималната си стойност, която може да доближи 150 – 200 хиляди $, преди манията да утихне. Както споделят доста хора, капацитетът пред криптовалутата е огромен, само че тя ще бъде белязана от огромна волатилност, до момента в който стигне до такава степен “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР