Биткойнът и етерът достигнаха най-високите си нива от повече от

...
Биткойнът и етерът достигнаха най-високите си нива от повече от
Коментари Харесай

Биткойнът и етерът достигнаха най-високите си нива от средата на май

Биткойнът и етерът доближиха най-високите си равнища от повече от повече от два месеца след дълго чакания ъпдейт на мрежата на Етериум под наименованието London hard fork, съобщи Блумбърг.

Към 19:00 часа българско време биткойнът се разменя за 40 $ – най-високото равнище от 18 май. Това съставлява растеж от 4% за последните 24 часа. За същият интервал етерът е поскъпнал с 5% до 3% $

„ Изглежда, че оптимизмът се е върнал на пазарите на криптовалути “, разяснява Паоло Ардойно от Bitfinex. „ Биткойнът води ралито, само че етерът продължава да печели позиции “, добави той.

Той обаче акцентира, че „ турболенцията на пазара на криптовалути от последните седмици евентуално няма да отшуми “.

Дигиталните монети още веднъж показват признаци на живот, откакто записаха съществени загуби през последните месеци на фона на акцията на Китай против криптовалутите и мненията на Илон Мъск за енергийното ползване при добива на биткойн.

Има един фактор, който продължава да носи неустановеност на пазара – инфраструктурния проект на американски президент Джо Байдън, който включва условия за крипто преводите и за данъчното им облагане. Авторите на проекта се надяваха, че ще могат да го финансират с спомагателни доходи, генерирани от нови налози.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР