Биткойнът флиртува с психологическата граница от 20 000 долара, след

...
Биткойнът флиртува с психологическата граница от 20 000 долара, след
Коментари Харесай

Пет криптовалути, които изгубиха най-много

Биткойнът флиртува с психическата граница от 20 000 $, откакто по-рано през юни я преодоля и се намали много под нея. Това инициира съществени продажби на криптовалутните пазари, като съвсем никой токен не бе пощаден. И въпреки всичко имаше по-губещи измежду губещите.

Проблемите за бранша не стопират в последно време. Последният подобен бе обвързван с ликвидирането на един от водещите хеджфондове за вложения в пространството. Three Arrows Capital е изпаднал в разпродажба, сподели за CNBC човек, осведомен с въпроса. През последните няколко дни се включи Teneo Restructuring, с цел да се оправи с процеса на разпродажба.

Спадът на цените на цифровите валути, който докара до заличаване на милиарди долари от пазара през последните седмици, навреди на 3AC и разкри ликвидна рецесия в компанията.

3AC, съосновател на Джу Су и Кайл Дейвис, е един от най-известните крипто хедж фондове (които се концентрират върху вложения в цифрови активи като криптовалути) и е прочут със своите залози с огромен ливъридж. Джу има извънредно бичи възгледи за биткойна.

Но спадът в цените на цифровите валути, който докара до заличаване на милиарди долари от пазара през последните седмици, навреди на 3AC и разкри ликвидна рецесия в компанията.

В понеделник 3AC не извърши заем от Voyager Digital, формиран от 350 милиона $ в обвързани с щатски долари стейблкойни, USDC и 15 250 биткойни, на стойност към 304,5 милиона $ по днешните цени.

3AC беше изложен на сринатия алгоритмичен стабилкойн terraUSD и сестрински токен luna. Financial Times заяви по-рано този месец, че основаните в Съединени американски щати криптовалути BlockFi и Genesis са ликвидирали някои от позициите на 3AC, цитирайки хора, осведомени с въпроса. 3AC беше взела назаем от BlockFi, само че не можа да отговори на настояването за маржин.

В сходна отрицателна среда, ето и петте най-губещи цифрови активи на криптопазарите:

5. Gemini

Gemini е известна основана в Съединени американски щати платформа за крипто търговия, учредена от братята близнаци Уинклевос, които са били сътрудници на създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг от Харвардския университет.

Gemini беше първата платформа за крипто търговия, утвърдена от Държавния департамент за финансови услуги на Ню Йорк (NYSDFS), който има най-строгите регулации за криптовалута в Съединените щати. През 2019 година Gemini закупи Nifty Gateway, платформа за незаменими токени (NFT), която съставлява друго процъфтяващо пространство в по-големия свят на блокчейн.

Благодарение на постоянните протоколи за сигурност и пазарния обсег на своята платформа, Gemini си партнира със Samsung, с цел да интегрира тяхното мобилно приложение Gemini със Samsung Blockchain Wallet, предоставяйки комфортна търговия с криптовалути на милиони консуматори на Samsung в Съединените щати и Канада.

Но като множеството огромни платформи в крипто пространството, Gemini неотдавна разгласи понижение с 10% на своята над 1000 работна мощ, с цел да се приспособява към сегашното. Братята Уинклевос обявиха в обява в блога на 2 юни, че крипто промишлеността е влезнала във фаза на стесняване, известна като " крипто зима ", което в допълнение се усложнява от резултатите на настоящите макро вероятности.

4. Binance Coin (BNB)

Binance Coin беше пусната от Binance, най-голямата платформа за крипто търговия в света, посредством в началото предложение на монети (ICO) през юни 2017 година Първоначално беше на цена от 20 000 монети на стойност 1 биткойн (BTC). Тази криптовалута се употребява като знак за покупка, продажба, търговия и заплащане на такси на борсата за криптовалута Binance.

Освен това, тя може да се употребява за необятен набор от приложения в границите на екосистемата на Binance DeFi (децентрализирано финансиране) и закупи известност през последните години.

През 2021 година Binance Coin завоюва почти 1344%, в съпоставяне със скока от 455% за Ethereum и 73% облага за Bitcoin. Последвалата пазарна ликвидация не пощади Binance Coin (BNB) и тя загуби 62,65% от началото на годината до 19-ти юни.

Една монета Binance се търгува на стойност $198,04, спрямо $528 при започване на годината. Със 163,27 милиона монети в обращение, криптовалутата е с пазарна капитализация от 32,34 милиарда $.

Изпълнителният шеф на Binance Чангпен " CZ " Джао неотдавна съобщи, че макар доста съперници, които вкарват съкращения на работни места и замразяват наемането, Binance разполага с ресурсите да разшири наемането и да усили активността си по сливания и придобивания, с цел да се възползва и употребява идната " крипто зима " за максимализиране на позициите си.

В непряка отпратка към Crypto.com и други платформи, които се разпиляват с маркетингови промоции и спонсорства, той означи, че Binance заобикаля да харчи за права за име на игрища и реклами на Super Bowl и сега има 2000 отворени позиции, с цел да подтиква растежа си по време на този спад в промишлеността.

3. Solana (SOL)

Solana (SOL) е криптовалутата на Solana Blockchain Ecosystem, която разрешава на потребителите да основават сигурни, мащабируеми и децентрализирани приложения и пазари в категориите DeFi (децентрализирано финансиране), Web3, NFT и други

Това е една от най-бързо разрастващите се крипто екосистеми в света и предлага извънредно висока скорост на обработка, което дава на разработчиците в допълнение преимущество. Solana поддържа 50 000 TPS (транзакции в секунда) и има междинна цена на транзакция от $0,00025. Solana (SOL) загуби 82% в цената си от началото на годината, падайки от $171 на 1 януари до $30,49 към 19 юни. Тя има пазарна капитализация от $10,88 милиарда и циркулираща размер от 342,37 милиона монети на пазара.

2. Ether (ETH)

С пазарна капитализация от 117 милиарда $, Ether е на второ място след биткойн на пазара на криптовалута. Следователно, нейната низходяща траектория основава страшни заглавия, които карат останалата част от крипто промишлеността да пада още по-надолу. Етерът падна под $1000 за първи път след внезапното си повишаване през 2021 година, годината, в която завоюва 386%, съвсем до $3,000 за монета.

От 19-ти юни Ether се търгува на $961,30 и регистрира непрекъснати спадове в последно време, падайки със 74,48% от началото на тази година, 52,35% единствено през последния месец и 20,39% единствено за последните 5 дни. Ether (ETH) е родната криптовалута на Ethereum, децентрализирана блокчейн платформа с отворен код, която предлага функционалност за образован контракт. Той разрешава на потребителите да построяват децентрализирани финансови приложения, които разрешават достъп до обичайни финансови принадлежности отвън сферата на надзор на всяко държавно управление. Примерите за DeFi платформи включват MakerDAO, Compound и Uniswap. Ethereum също по този начин разрешава на потребителите да основават NFT (незаменими токени).

1. Bitcoin (BTC)

Биткойн е най-популярната криптовалута в света и въодушевява основаването на съвсем всяка друга криптовалута със своя стремглав напредък към международна популярност от основаването си през 2008 година

За разлика от държавно издадените валути, биткойн се основава, съхранява, популяризира и търгува на блокчейн, който е децентрализирана система за счетоводна книга. Това прави биткойн транзакциите извънредно сигурни, ваксинирани против измами и без присъединяване на трета страна. Достигайки най-високите си стойности от 69 000 $ през ноември 2021 година, биткойн се търгува за равнища от под 20 000 $ към 19 юни. Той падна с 61,60% от началото на годината и с 39,54% през последния месец, откакто крипто сривът се популяризира. Само на 19-ти юни биткойнът се намали с 10,5%, като от близо 20 500 $ доближи 18 000 $. Биткойн има пазарна капитализация от 351 милиарда $, с почти 19,07 милиона монети в обращение все още. Максималното предложение на биткойн е лимитирано до 21 милиона, което значи, че в никакъв случай няма да има повече от 21 милиона биткойни в света.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на цифрови активи

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР