Биткойнът е на път да завърши годината с рекордно представяне.Днес

...
Биткойнът е на път да завърши годината с рекордно представяне.Днес
Коментари Харесай

Биткойнът с нов рекорд

Биткойнът е на път да приключи годината с рекордно показване.

Днес криптовалутата още веднъж прескочи прага от 28 хиляди $, удължавайки ралито си от 47% от началото на декември, сочат данни Блумбърг. В азаитската търговия биткойна нарастна с 6,2%, достигайки нов исторически върх от 28 572 $.

Стойността на най-популярната криптовалута се усили съвсем четири пъти от началото на годината, като показателят на Блумбърг Galaxy Crypto, който следи представянето на най-търгуваните криптовалути, е напреднал с 270%, подсилен още от ралито на етериума.

Поредното повишаване на биткойна среща разнообразни реакции от специалистите, като някои го смятат криптовалутите за против слабостта на $ и инфлационните опасности, до момента в който слагат под въпрос валидността на биткойна като нов клас активи, заради неговият умозрителен темперамент и история, белязана от цикли на взрив и провал.

„ Макар че възходящият институционален интерес е определян като една от главните аргументи за актуалното рали на биткойна, може да станем очевидци и на по-голям интерес в региона на търговията на дребно, където биткойна да изиграе ролята на цифрово злато “, разяснява Паоло Ардойно от крипто борсата Bitfinex.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР