Биткойнът е единствената алтернатива на финансовата система. Това каза експертът

...
Биткойнът е единствената алтернатива на финансовата система. Това каза експертът
Коментари Харесай

Биткойнът е единствената алтернатива на финансовата система

Биткойнът е единствената опция на финансовата система. Това сподели специалистът по криптовалута Владислав Драмалиев. По думите му съществуващата парична политика се дефинира от хората, а от криптовалутата от стратегия, която не може да бъде променяна елементарно. Криптовалутите са технология от ново потомство, която навлиза измежду от ден на ден страни, добави той.

„ Вече могат да се вършат заплащания с криптовалута на повече места по света, в това число и в България. Някои магазини и заведения за хранене дават опцията за разплащане с биткойн. Цената на биткойна обаче е непредвидима, по тази причина и доста хора избират обичайния способ за разплащане. Повечето хора гледат на криптовалутата като на дълготрайна инвестиция или на умозрителен инструмент, а не толкоз да го употребяват за разплащане”, изясни Драмалиев.

Оказва се измамите, осъществени посредством криптовалута, са в пъти по-малко от тези с физически пари.

„ През 2021 година измамите с криптовалута са 0,15% от всички транзакции в мрежата. Измамите с физически пари за доста повече”, сподели още той пред Нова.

Във връзка с по-сериозните регулации, които Европа възнамерява да постанова върху криптовалутата, специалистът разяснява, че значително става въпрос за недоумение на технологията.

„ Европа евентуално се тормози, че става дума за нова технология, която те не схващат, опасения има и за изпирането на пари. Причина е и протичащото се в Украйна и наложените наказания върху Русия. Говори се, че криптовалутите могат да се употребяват като отбягване по някакъв метод на санкциите”, сподели още той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР