Биткойн се търгува за над 24 000 долара в момента,

...
Биткойн се търгува за над 24 000 долара в момента,
Коментари Харесай

Биткойн поскъпна на фона на банкови фалити


Биткойн се търгува за над 24 000 $ сега, след спад през уикенда
(снимка: CC0 Public Domain)

О сновните криптовалути нарастнаха в понеделник на фона на проектите на държавното управление на Съединени американски щати да отбрани вложителите на банкрутиралите американски банки Silicon Valley Bank и Signature Bank.

Капитализацията на пазара на криптовалути в понеделник надвиши 1 трилион $, като се усили с към 14% за един ден. През уикенда пазарът на криптовалута претърпя внезапен спад.

Миналата неделя Федералният запас на Съединени американски щати разгласява две изказвания с едно ясно обръщение: вложителите в Silicon Valley Bank, както застраховани, по този начин и незастраховани, ще получат помощ, която ще „ отбрани изцяло ” техните депозити.

Последователният банкрут на две огромни банки в Съединени американски щати едновременно сътвори риск от финансова болест – по този начин наречената верижна реакция от финансови шокове, която в този случай може да докара до банкрут на други кредитни институции. Сега рискът от финансова болест е по-нисък от предишния петък, само че към момента не е нулев.
още по темата
През последните 24 часа биткойн нарастна с 14,8% и курсът му надвиши $24 200, до момента в който етериум нарастна с 9,25% и доближи $1680, съгласно данни на CoinDesk. Тези две криптовалути са най-големите по пазарна капитализация.

Много други криптовалути също нарастнаха, в това число стейбълкойна USDC, който падна до $0,88 след банкрута на Silicon Valley Bank – тя държеше $3,3 милиарда поръчителство в криптовалута. Сега, на фона на изказванията на американските управляващи, USDC съвсем се върна към цената си от $1.

Крипто-пазарът, дружно с други огромни промишлености, имаше нестабилна седмица, откакто Silvergate Capital, една от най-големите банки, предоставящи услуги на крипто-компании, разкри, че приключва интервенциите си и ликвидира банковото си поделение.

Малко по-късно, в петък, се срина Silicon Valley Bank, а в неделя регулаторите затвориха Signature Bank, главен крипто-кредитор. Тези пазарни разтърсвания обаче наподобява са подкрепили пазара на криптовалута, защото търговците реагираха позитивно на новините от американските управляващи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР