Биткойн продължава низходящата си тенденция в последните няколко дни, повличайки

...
Биткойн продължава низходящата си тенденция в последните няколко дни, повличайки
Коментари Харесай

Биткойн спадна под $26,000 – оттук накъде?

Биткойн продължава низходящата си наклонност в последните няколко дни, повличайки със себе си целия пазар на криптовалути.

В началото на деня флагманската криптовалута се търгуваше над $27,000. Малко по-късно цената стартира стремително да търси нови дъна, което ни води до актуалната стойност на BTC от $25,785.

Това съставлява спад от близо 6% през последните 24 часа и 7.3% на седмичната графика. Обемът на търговия за последното денонощие доближи $21 милиарда, а пазарната капитализация спадна до $497 милиарда.

Към момента на писане на публикацията ликвидациите на крипто пазара доближиха $323.3 милиона съгласно данни на Coinglass като над 90% са били лонг позиции.

Етериум също бележи забележителен спад на цената от над 5% за последните 24 часа, търгувайки се на цена от близо $1,800 при размер на търговия от $9.2 милиарда.

Техническия разбор на Биткойн от TradingView наподобява извънредно мечи, защото всички знаци са на алено. Обобщението и пълзящите междинни сочат към “ със надлежно 15 и 12 сигнала, до момента в който осцилаторите демонстрират “ ” с 3.

Въпреки мечите настроения, неотдавна създателя на p2p платформата BitMEX, Артър Хейс, показа по какъв начин тегленията от американски банки продължава да нарастват и занапред обстановката ще се утежнява. Според него това може да пренасочи част от средствата към по-рискови активи като Биткойн и други криптовалути.

Същевременно той уточни корелацията сред прнитирането на пари от Федералния запас на Съединени американски щати и покачвания в цените на Биткойн. Хейс твърди, че точно предстоящото принтиране на щатски долари ще даде подтик на цената на BTC .

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР