Биткойн проби нивото на съпротива от $29,000, което не е

...
Биткойн проби нивото на съпротива от $29,000, което не е
Коментари Харесай

Биткойн проби нивото от $29,000 преди срещата на Фед

Биткойн проби равнището на опозиция от $29,000, което не е достигано от ноември 2022 година насам, откакто актива се търгуваше без обилни промени напоследък.

Това ненадейно покачване идва, откакто в продължение на към 10 дни флагманската криптовалута се търгуваше в стеснен диапазон сред $27,276 и $28,739.

Причината за забележителните облаги от понеделник не е ясна, само че пазарните специалисти наблюдават деликатно показателя на потребителските цени (CPI) за март, който ще бъде оповестен в сряда, 12 април.

Индекс на потребителските цени

Индексът на потребителските цени е значим стопански индикатор, който мери измененията в цените на стоките и услугите в Съединени американски щати и е един от най-важните индикатори, които Федералният запас преглежда преди съвещанията си.

Много анализатори предвиждат, че централната банка може да спре повишението на лихвените проценти, което продължава към този момент повече от година.

През февруари показателят на потребителските цени се увеличи с 0.4%, което беше в границите на пазарните упования, а на годишна база нарастването беше 6%.

На фона на разразилата се банкова рецесия Федералният запас увеличи лихвените проценти с 25 базисни пункта предишния месец. Сега вложителите деликатно наблюдават CPI индикаторите, с цел да дефинират дали напъните на централната банка за битка с инфлацията са ефикасни.


 


Цена на биткойн

Цената на Биткойн беше релативно постоянна през последната седмица, само че неотдавнашният пробив може да алармира за нова бича наклонност. Към момента на писане на публикацията криптовалутата се търгува на цена от към $29,137, което съставлява нарастване от 3.5% през последните 24 часа и 5% на седмичната графика.

В резюме, неочакваният скок на Биткойн над равнището на опозиция от $29,000 притегля вниманието както на вложителите, по този начин и на пазарните специалисти.

Предстоящото обявяване на данните за показателя на потребителските цени може да даде спомагателна информация за бъдещата парична политика на Федералния запас, а тези събития биха могли да окажат въздействие върху цената на криптовалутата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР