Биткойн премина границата от 60 000 долара за първи път

...
Биткойн премина границата от 60 000 долара за първи път
Коментари Харесай

Нагоре! Биткойнът пак превиши 60 000 долара

Биткойн мина границата от 60 000 $ за първи път от април поради възходящите очаквания, че американските регулатори ще дадат зелена светлина на първия фючърсен борсово търгуван фонд за криптовалутата, осведоми " Франс прес ".

Дигиталната валута нарастна с 40 % спрямо преди месец, достигайки 60 126 $ съгласно данни на организация " Блумбърг ", която прецизира, че Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати може да разреши борсово търгувани фондове да се търгуват идната седмица.

Комисията по скъпите бумаги и тържищата отхвърляше опитите за основаване на подобен борсов търгуван фонд от 2013 година насам.

" Одобрението на Комисията по скъпите бумаги и тържищата за борсов търгуван фонд на биткойн е преломен миг за крипто промишлеността, защото това може да бъде основният мотор за приемане на идната вълна от крипто вложители ", разяснява Едуард Моя, старши пазарен анализатор в OANDA.

Борсово търгуваният фонд е финансов артикул, който може да включва разнообразни активи и да се търгува на борса като други акции. Фючърсен борсово търгуван фонд значи, че продуктът ще бъде платен или продаден на избрана цена на по-късна дата.

Комисията по скъпите бумаги и тържищата подхрани спекулациите за идното утвърждение, откакто написа следния съвет в един от своите профили в Туитър: " Преди да инвестирате във фонд, който държи фючърсни контракти за биткойн, уверете се, че деликатно претегляте евентуалните опасности и изгоди. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР