Биткойн, пионерската криптовалута, която създаде цял нов клас финансови активи,

...
Биткойн, пионерската криптовалута, която създаде цял нов клас финансови активи,
Коментари Харесай

Прогноза за Биткойн през 2024 година – бум или срив на цената?

Биткойн, пионерската криптовалута, която сътвори цялостен нов клас финансови активи, продължава да притегля все по-голямо внимание всяка година.

Все по-голям брой вложители се интересуват от нейното бъдеще, размишлявайки: „? “.

В тази публикация се задълбочаваме във факторите, които въздействат върху цената на Биткойн , разглеждайки прогнози за евентуалната му траектория през идващите години.

Никълъс Сайбъррас, старши анализатор в Collective Shift акцентира, че прогнозата на познати лица в крипто бранша като Кати Ууд, Биткойн в последна сметка да коства един милион $ за единица „ “.

Въпреки това, както са вероятни обилни върхове, по този начин са вероятни и обилни спадове.

Фактори, влияещи върху цената на Биткойн

Подобно на всеки актив, цената на Биткойн се ръководи от фундаменталните правила на търсенето и предлагането. Цените се покачват, когато търсенето на Биткойн надвишава наличното му предложение, и назад.

Предлагането на Биткойн е лимитирано, като над 93% от всички токени са към този момент добити. Различни фактори въздействат върху търсенето на Биткойн. Ето някои от главните фактори:

  • Приемане: Степента, в която Биткойн е общопризнат като способ за разплащане и предпазване на стойност, въздейства върху цената му. По-голямото приемане от страна на търговци, институции и физически лица може да подтиква търсенето и да увеличи цената му.
  • Макроикономически събития: Фактори като промени в лихвените проценти, инфлация и стопански напредък могат да окажат доста въздействие върху цената на криптовалутата.
  • Регулаторна среда: Правителствените политики и регулаторните промени във връзка с криптовалутите също могат да окажат въздействие върху цената на Биткойн. Регулаторните рестрикции или забрани на огромни пазари могат да подкопаят доверието на вложителите и приемането им, което да докара до спад на цената. Обратно, регулаторната изясненост и удобните политики могат да покачат цената на Биткойн.
  • Пазарни настроения и спекулации: Цената на Биткойн се въздейства и от пазарните настроения и спекулативните търговски действия. Феномени като FOMO (страх от пропуснати възможности) и FUD (страх, неустановеност и съмнение) могат да провокират бързи съмнения на цените, защото търговците реагират на възприетите благоприятни условия или опасности.

Бичи сюжети

Сиберас означи, че възходящото търсене на блоково пространство в мрежата на Биткойн, дължащо се на нововъведения като Ordinals и BRC-20 токени, е позитивен знак. Тези достижения могат да поддържат приемането на Lightning мрежата на Биткойн, която улеснява по-бързите транзакции и може да помогне на Биткойн да се трансформира от най-вече средство за предпазване на стойност в по-широко употребен способ за заплащане.

„ “, изясни Сиберас.

„ “, добави той.

Мечи сюжети

Всяка инвестиция носи евентуални дефекти и Биткойн не прави изключение.

Сиберас отраззи опасенията по отношение на дълготрайната сигурност на Биткойн, изключително с намаляването на възнагражденията за блокове с течение на времето.

Освен това се води противоречив спор по отношение на въздействието на Inscriptions върху блокчейна на Биткойн. Макар Сиберас да признава, че Inscriptions биха могли да генерират устойчиви такси за протокола в дълготраен проект, изключително когато в обращение се намират повече BTC и зависимостта на миньорите от таксите се усилва, той също по този начин отбелязва разграничените отзиви на общността по отношение на въздействието им върху функционалността на мрежата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР