Биткойн Кеш (BCH) достигна нов годишен връх на 30 юни,

...
Биткойн Кеш (BCH) достигна нов годишен връх на 30 юни,
Коментари Харесай

Цената на Биткойн Кеш се покачва: Къде е дъното?

Биткойн Кеш (BCH) доближи нов годишен връх на 30 юни, продължавайки впечатляващото рали, което стартира на 10 юни.

Досега BCH претърпя удивителен скок от 200%, без да се сблъска с някакви обилни неуспехи. Въпреки това, въз основа на разбора на броя на вълните, съществува опция за краткотраен спад в близко бъдеще, преди цената да възобнови възходящото си придвижване.

Разглеждането на техническия разбор на седмичния таймфрейм разкрива, че BCH се намира под дълготрайна низходяща линия на опозиция от май 2021 година насам. През това време BCH спадна докрай от $86, което е единствено малко над историческото дъно от $81, записано през декември 2018 година

Оттогава обаче цената на BCH означи забележителен растеж. В началото на януари 2023 година тя проби от низходящата линия на опозиция, която се задържаше в продължение на 609 дни.

Въпреки че през юни BCH се върна до равнищата преди пробива, токена се възвърне мощно, откакто приключи бичата групировка на двойно дъно. Моделът на двойно дъно постоянно алармира за обилни възходящи придвижвания. Оттогава насам цената на BCH се е повишила с почти 200%.

BCH се търгува малко под равнището от $285 и реакцията му към това равнище ще бъде от решаващо значение за установяване на бъдещите трендове.

Седмичният показател на относителната мощ (RSI) поддържа продължаването на повишаването на цената. Понастоящем RSI е над 50 и се покачва, което демонстрира бичи тренд.

Анализът на по-краткосрочната дневна времева рамка също дава позитивна вероятност, изключително във връзка с броя на вълните.

Поглеждайки към дълготрайната вероятност, се вижда мощен бичи тренд, само че също по този начин се планува и краткосрочно намаляване. Анализаторите, които употребяват теорията на вълните на Елиът, изследват повтарящите се дълготрайни ценови модели и логиката на психиката на вложителите, с цел да дефинират посоката на тренда.

Като се има поради забележителният скок, вълновото преброяване допуска, че настоящата цена на BCH е достигнала върха на третата вълна в петвълновото възходящо придвижване. Третата вълна нормално е най-интензивната измежду бичите талази.

Досега дължината на третата вълна е 3.61 пъти по-голяма от тази на първата, което демонстрира впечатляващо равнище на уголемение, въпреки и не невиждано.

На 30 юни обаче цената доближи местен връх, защото RSI сподели меча дивергенция. Това се случва, когато инерцията понижава, до момента в който цената се усилва. Цената евентуално е достигнала своя връх, изключително откакто той съответствува с разширението от 3.61.

Въпреки тази краткосрочна меча прогноза за цената на BCH, пробив над годишния връх при $329 би посочил, че цялостната наклонност остава бича.

Ако този сюжет се развие, ралито евентуално може да продължи към идващото равнище на опозиция при $360.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР