Биткойн (BTC), водещата криптовалута, може да е на прага на

...
Биткойн (BTC), водещата криптовалута, може да е на прага на
Коментари Харесай

Топ 6 причини защо Биткойн може да се изстреля до $150,000 до 2025 година

Биткойн (BTC), водещата криптовалута, може да е на прага на забележителен напредък, съгласно прогнозите на анализаторите.

Според тях съществуват многочислени фактори, които могат да доведат до надхвърляне на цената на Биткойн над $100,000 по време на бичия пазар, предстоящ през 2024-2025 година

7 фактора, които способстват за евентуалното повишение на цената на Биткойн до $100,000

  • Институционално присъединяване посредством спот ETF за Биткойн
    Институционалните играчи интензивно възприемат BTC посредством спот Биткой ETF-ите, като сега малко над 3% от общото предложение на флагманската криптовалута се държи в тези фондове. Големите финансови институции, като BlackRock, които непрестанно уголемяват своите дялове от BTC, придават доверие по отношение на Биткойн. Този приток на институционален капитал покачва пазарната ликвидност и дефицит, което води до повишение на цената.
  • Историческа корелация на цената на Биткойн с халвинг събитията
    Историческото показване на цената на Биткойн след халвинг събития, е забележителна наклонност. Тъй като до идващия халвинг през 2024 година остават към 48 дни, упованията са огромни. Данните от предишното разкриват значителното влияние на тези събития върху цената на Биткойн, като да вземем за пример забележителния скок от $12 до $1,200 след този през 2012 година, пика от $19,00 през 2016 година и скока от $9,000 до над $68,000 след халвинга през 2020 година
  • Корпоративното приемане, подтиквано от правилото на FASB
    Правилото на Съвета за финансови счетоводни стандарти (FASB) подтикна корпорациите да включат Биткойн в запасите си, признавайки неговата стойност като средство за предпазване на стойност и капацитет за дълготраен напредък. Тъй като фирмите диверсифицират портфейлите си, Биткойн се трансформира във все по-стратегически актив.
  • Централните банки вкарват Биткойн, с цел да хеджират фиатната инфлация
    В международен мащаб страните и централните банки се обръщат към Биткойн като средство за хеджиране против инфлацията и икономическата неустановеност. Забележителен образец за това е приемането на Биткойн като законно платежно средство от страна на Ел Салвадор.
    Децентрализираният темперамент на Биткойн и лимитираното предложение го вършат прелъстителен актив на фона на евентуална обезценка на фиатните пари, което способства за по-голямото му приемане и възходящото придвижване на цените.
  • Биткойн като средство за предотвратяване от инфлация
    Привлекателността на Биткойн като хедж против инфлацията продължава да пораства, привличайки освен страни и институционални вложители, само че и самостоятелни вложители. Неговият децентрализиран темперамент и лимитирано предложение го нареждат като прелъстителен вид за опазване на благосъстоянието в изискванията на инфлация, което води до увеличение на притока на средства и оказва позитивно влияние върху цената на Биткойн.
  • Очаква се цената на BTC да отрази действието на златото след стартирането на ETF през 2003 година
    Въвеждането на спот Биткойн ETF се чака да влее забележителен капитал на пазара, наподобявайки въздействието, следено при златото след стартирането на ETF през 2003 година Тази нараснала ликвидност евентуално ще ускори търсенето на BTC, като евентуално ще докара до надхвърляне на цената му от $100,000, отразявайки действието на цената на златото след стартирането на първия му ETF.

Като се имат поради тези фактори, съгласно мнозина сигурно ще се стигне до скок над $54,000, което съставлява 27% нарастване по отношение на актуалната стойност от към $42,800.

Освен това цената може евентуално да надвиши $100,000, което подхожда на прогнозите на организации като Standard Chartered. Други катализатори, като да вземем за пример халвинга на BTC и предстоящото понижаване на лихвените проценти от страна на Фед, могат в допълнение да допринесат за възходящото рали.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР