Биткойн (BTC) в момента се възстановява, след като преживя значителен

...
Биткойн (BTC) в момента се възстановява, след като преживя значителен
Коментари Харесай

ChatGPT и Google Bard прогнозират цената на Биткойн

Биткойн (BTC) сега се възвръща, откакто претърпя забележителен спад от пиковата си цена от близо $69,000 по време на мечия пазар предходната година.

Криптовалутата демонстрира смесени сигнали през 2023 година, защото се стреми да възвърне инерцията си.

Достигането на значимото равнище от $60,000 и излизането от мечия пазар се преглежда като основен стадий за Биткойн, с цел да реализира нов исторически връх. Въпреки провокациите, като макроикономическите фактори и регулаторната неустановеност, Биткойн продължава да притегля внимание.

Генеративните AI принадлежности, в това число ChatGPT и Bard на Гугъл, предоставиха прогнозите си на тематика способността на Биткойн да надмине границата при $60,000 това лято.

ChatGPT, AI инструмент, създаден от OpenAI, уточни, че цената на Биткойн остава спекулативна. Въпреки че не даде финален отговор, ChatGPT показа предполагаем сюжет.

Според инструмента възобновяване на Биткойн на $60,000 ще зависи от няколко фактора. Те включват бичи пазарни настройки, обусловени от позитивни вести, нараснало приемане и възобновен интерес към криптовалутите. Институционалните вложители и държавните управления също играят забележителна роля, сходно на предходната бича серия, провокирана от институционалното присъединяване в бранша на криптовалутите.

ChatGPT означи, че огромните финансови институции, корпорации и даже държавни управления, които одобряват Биткойн като жизнерадостен клас активи, могат да доведат до забележителен приток на капитали на крипто пазарите, тласкайки цената на Биткойн нагоре.

Инструментът също по този начин акцентира смисъла на софтуерните пробиви, като да вземем за пример усъвършенстваните блокчейн решения, които усъвършенстват функционалността на Биткойн и притеглят повече консуматори и вложители.

Глобалната икономическа неустановеност, като инфлацията или геополитическото напрежение, които карат вложителите да търсят различни активи, също способстват за привлекателността на Биткойн като хедж против обичайните фиатни валути.

Bard, различен инструмент за изкуствен интелект, изрази оптимизъм и допусна, че Биткойн евентуално може да възвърне равнището от $60,000 това лято. Bardg отдаде това евентуално достижение на световните стопански условия и присъединяване на институциите като основни мотори.

Въпреки това инструментът призна, че регулаторни фактори биха могли да повлияят на оценката на Биткойн във връзка с границата от $60,000. Ако държавните управления стартират да контролират Биткойн, това може да има негативно влияние върху цената. Bard означи още, че цената на Биткойн в последна сметка се дефинира от търсенето и предлагането.

Ако търсенето на Биткойн продължи да се усилва, има възможност цената да доближи $60,000. Bard също по този начин уточни пречките, които биха могли да попречват възобновяване на Биткойн, като да вземем за пример продължителните последствия от мечия пазар и евентуалните софтуерни достижения.

По-конкретно, нововъзникващите технологии като квантовите калкулации основават риск от хакване на Биткойн, което може да подкопае доверието и да докара до спад на цените.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР