Биткойн (BTC) и по-голямата част от пазара на криптовалути отбелязаха

...
Биткойн (BTC) и по-голямата част от пазара на криптовалути отбелязаха
Коментари Харесай

Доларът с най-добрата си седмица от доста време насам

Биткойн (BTC) и по-голямата част от пазара на криптовалути означиха низходящо придвижване в отговор на внезапното повишаване на цената на щатския $, който означи най-силното си показване от няколко месеца насам.

Според данни на MarketWatch показателят на щатския $ (DXY) се увеличи с 0,65% през вчерашния ден и с 1.36% през последните пет дни.

DXY също по този начин надвиши 50-дневната си елементарна пълзяща междинна (SMA), откакто от март насам се търгуваше под този значим механически знак.

През последните 24 часа Биткойн поевтиня с 2.42%, а през последната седмица цената му спадна с близо 10%. Към момента водещата криптовалута по пазарната капитализация се търгува за $26,889.

Акциите също означиха спад, като показателят S&P 500 се намали с 0.16% в петък и с 0.44% през седмицата.

Наблюдаваните отстъпления при рисковите активи като акции и криптовалути съответстват с идния спор за тавана на дълга в държавното управление на Съединени американски щати.

Миналия месец републиканците от Камарата на представителите одобриха законопроект , в който се предлага нарастване на тавана на дълга с $1.5 трилиона, при изискване че президентът Джо Байдън утвърди обилни съкращения на разноските.

Съобщенията обаче сочат, че Байдън е отказал да взе участие в договарянията за разноските, свързани с тавана на дълга, който сега е $31.4 трилиона.

Съобщава се, че във вторник президентът Байдън е провел среща в Белия дом с ръководителя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, водача на малцинството Хаким Джефрис, водача на болшинството в Сената Чък Шумър и водача на малцинството Мич Макконъл, с цел да обсъдят въпроса.

Според NBC News обаче, в договарянията е реализиран дребен прогрес и плануваната за петък следваща среща е отсрочена за идната седмица.

По-рано тази седмица министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън насочи предизвестие, че в случай че не се увеличи таванът на дълга, това може да докара до “икономическо злополучие ” за Съединените щати. Тя също по този начин предвижда, че паричните запаси на държавното управление могат да се изчерпат при започване на юни, в случай че въпросът с тавана на дълга остане неуреден.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР